HTML

A Transparency International Magyarország blogja

Az a célunk, hogy Magyarországon csökkenjen a korrupció mértéke, a közhatalmi döntéshozatal és a közpénzek elköltése átlátható és számonkérhető legyen, a közérdekű adatok pedig könnyen hozzáférhetőek. Ezért küzdünk. Bátran. A korrupció ellen.

Támogassa a korrupció elleni küzdelmünket!

fb_1szazalek_2015.jpg

Impresszum

Kiadó: Transparency International Magyarország Alapítvány
Székhely: 1055 Budapest, Falk Miksa u. 30.
Kiadásért felelős személy: Szabó Dániel

Apátiába fojtva

Vajon mit szólna Hofi, ha szembesülne azzal, hogy – egy friss Eurobarometer felmérés szerint – az Európai Unióban a magyarok a leginkább toleránsak a korrupcióval szemben? A korrupció az, amiből kihagynak – mondta egyszer összekacsintós-cinikusan a Kádár-korszak nagy nevettetője. Vagyis, ha haszonélvezői vagyunk, akkor nincs vele gond, ha viszont kimaradunk a buliból, akkor azért felháborodunk.

Az EU minapi kutatása szerint honfitársainknak mindössze 38 százaléka véli úgy, hogy a korrupciót nem lehet tolerálni, a túlnyomó többség szerint ez bocsánatos bűn. Szlovákiában ugyanez a mutató 48, Csehországban 41 százalékon, Lengyelországban 71 százalékon áll, az uniós átlag pedig 69 százalék. A skandináv országok teljesen más viszonyrendszerben működnek, Finnországban a polgárok 83 százaléka nem viseli el a korrupciót; arrafelé nem is kérdés, hogy a korrupció káros és üldözendő cselekedet.

Évek óta ellentmondásos mintázatok rajzolódnak ki a magyaroknak a korrupcióról alkotott véleményéről. A Transparency International (TI), mint a világ legnagyobb korrupció elleni szervezete Magyarországon is rendszeresen végez közvéleménykutatásokat, amelyek ugyanabba az irányba mutatnak, mint a mostani Eurobarometer-vizsgálat. Honfitársaink tisztában vannak azzal, hogy korrupt országban élnek – a legújabb statisztikák szerint 87 százalék szerint elterjedt a korrupció hazánkban, míg az uniós átlag csupán 71 százalék –, viszont meglepően megengedőek a korrupcióval szemben. Ez igaz az állami korrupcióra és az „utcai” visszaélések néhány formájára is. A TI Magyarország egy közelmúltbeli felmérése szerint a magyarok csaknem kétharmada a hálapénzt nem tartja korrupciónak. Még meglepőbb, hogy az emberek 45 százaléka a közlekedési rendőrök lefizetését sem tekinti annak – ez utóbbi korrupciós forma amúgy ennek ellenére jelentősen visszaszorult az elmúlt években. A többség azt gondolja, hogy a korrupció Magyarországon hozzátartozik az élet rendjéhez.

Persze tudjuk, hogy a korrupció éppenhogy hátráltatja a közjó érvényesülését. Sokan mégis azt gondolják, hogy „nekik mindegy”, hogy a közhivatalokban vagy az üzleti életben tisztán vagy átláthatatlanul, kapcsolatokon keresztül, akár kenőpénzzel zajlanak az ügyek. A többség nem jelentené a korrupciót, rálegyintenek, vagy azért, mert „úgysem történne semmi”, vagy azért, mert félnek, hogy ha nem tartják be a kádári-orbáni „ne szólj szám, nem fáj fejem” parancsát, a végén még nekik eshet bántódásuk.

Ennek a korrupcióval kapcsolatos apátiának számos oka van, maiak és történetiek egyaránt. Gondoljunk csak a késő Kádár-rendszerbeli „fusizásra”, amikor a közvagyon megdézsmálása „ügyes” cselekedetnek számított. Vagy emlékezzünk és korakapitalizmus „légy közel a tűzhöz” és „fogd a pénzt és fuss” mentalitására – ezek mind megágyaztak a szabálykerülésnek.

hofi_geza_fortepan_56175.jpg

Ezt a hozzáállást fejelte meg aztán 2010 után a rendszerszintű korrupció, amit a Fidesz hosszú évek alatt kifejlesztett és ma is csúcsra járat. Ehhez ideológia is társul(t): a deklarált cél az volt, hogy bizonyos vagyonelemek és erőforrások újraosztásával nemzeti burzsoáziát és középosztályt kell teremteni. Nem véletlen, hogy a TI Magyarország friss kutatása is megerősíti: az állami és az „utcai” korrupciót teljesen másképp ítélik meg a magyarok. Az előbbivel kapcsolatos vélekedéseket főleg a pártpreferenciák mozgatják, míg az utóbbiak a társadalmi, demográfiai tényezőktől függnek. Vagyis az Orbán-rendszer híveinek többsége a felülről vezérelt vagyonátcsoportosítást nem korrupciónak látja, hanem (ideológiailag megalapozott) politikának.  

De sajnos évtizednyi távlatból jobbára nem gyarapodó és önálló (értsd: az államtól független) egzisztenciával rendelkező polgárságot, hanem kormányzati megrendelésektől függő és mesésen meggazdagodott oligarchákat, továbbá állami apanázs után kuncsorgó „járadékvadászokat” látunk. A Válasz online a minap kimutatta: négy kormányközeli oligarchának (Mészáros Lőrinc, Garancsi István, Szíjj László, Tiborcz István) a közbeszerzésektől függő építőipari vállalkozásai 2015 és 2019 között négyszer akkor árbevételt termeltek, mintegy 2000 milliárd forintot, mint a megelőző öt évben Simicska Lajos hasonló érdekeltségei, a nyereségrátájuk pedig dupla akkora volt, mint a nagy elődnek.  

Megbukni látszik az a kísérlet, amelynek nyomán az állami korrupció, vagyis a kormányközeli oligarchák és a kedvezményezett rétegek helyzetbe hozása, valamint a „régi elitek” háttérbe szorítása eszköze lehet a társadalom széles rétegeit gyarapító gazdasági fejlődésnek. Kicsit olyan ez, mint keresztülhazudni magunkat az igazsághoz – az sem éppen egyszerű feladat.

 

Megjelent a Pesti Hírlap június 26-i számában.

A szerző Martin József Péter, a Transparency International Magyarország ügyvezető igazgatója és a Budapesti Corvinus Egyetem külsős adjunktusa 

122 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://korrupcio.blog.hu/api/trackback/id/tr7115973388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dan da Man 2020.06.30. 23:21:03

Csodálom, hogy még nem csámcsognak itt a hiénák, akik mindenhova odahányják az okosságaikat - akár hivatali megbízásból, akár önszorgalomból.

Én mindenesetre szomorúnak találom, hogy ilyenek vagyunk, mi magyarok (nyilván nem mindenki, de elég sokan). És a főnök, úgy tűnik, valóban ráérzett a néplélekre. Csak nem azt értette meg, hogy hogyan lehetne egy produktív, okos társadalmat létrehozni, hanem cinikus módon az a credo-ja, hogy ha valaki hülye és nem bánja, hogy kirabolják, akkor azt ki kell rabolni. És irányítani kell. Mert a szabadság kockázatot jelent. Így viszont egyvalaki biztosan jól jár.
Nekem csak az fáj, hogy ő már BŐVEN jól járt. Mikor akar ebből a jóljárásból juttatni azoknak is, akik sohasem jártak jól?

És még egy apróság: nem attól lesz valaki magyar, mert a mellét döngeti, és kitűzi a kokárdát. Hanem attól, ha a tehetségének és képességeinek nem külföldön keres jobban jövedelmező otthont, hanem megpróbál Magyarországon felépíteni valamit, amiből az ország is profitálhat.
Én sajnos nem vagyok magyar, mert eljöttem...
Az egyik legokosabb döntésem volt.
Mégis becsülöm, akik otthon maradtak...

vénkujon 2020.07.01. 00:09:19

@Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel: de jók ám a rágómozdulatok. jól őrölnek azok a "fogak"!

birkamenet 2020.07.01. 00:32:28

Az Elmúttnyóccév jól betörte a magyar birkát, még felháborodni se mer már a vezírek lopásán. Mert jobb ha befogja a száját, abból baj nem lehet, jobb ha a tömeggel tart és köztük megbújik.

Erre mondja a birkatábor lúzere, hogy kétharmad! De lehet 2022-re négyötöd lesz!

Úgy látszik fenyegetésben mégis bátrak ezek a fidess birkák.

szanalmas 2020.07.01. 00:57:05

Sokkal kevesebb idióta más országban sincs, de a magyar szeritem a világ egyik legszervilisebb népe. A hálapénz országa.

szanalmas 2020.07.01. 01:24:33

@szanalmas:

Hogy ez annak köszönhető-e, hogy a barbár erre járó genetikai hulladékokat mind ide fújta a történelem vihara így vagy úgy, és a gének felismerhetetlenre hígultak, vagy hogy valakiknek évszázadok óta nyaltuk a talpát mert épp leigáztak, vagy mindkettőnek, ezt nem tudom.
Minden esetre már az aradi vértanúk jórésze sem volt "magyar származású", jelentsen is ez bármit is. Mi már 1849-ben multikulti nép voltunk régesrég!

kamugeri fél éve rosszabb mint Demszki 20 éve 2020.07.01. 03:51:44

" A skandináv országok teljesen más viszonyrendszerben működnek, Finnországban a polgárok 83 százaléka nem viseli el a korrupciót"

Ezeket az orszagokat, epp most foglaljak el az arabok, es szunnek meg par ev mulva. Szoval semmilyen szempontbol sem kene veluk peldalozni, vagy kovetendo mintanak tekinteni. Legfeljebb sajnalkozni lehet rajtuk.

Galerida 2020.07.01. 07:26:17

Sajnálatos módon nem vált be a ballib oldal és az ismeretlen pénzből fenntartott média egyik jóslata sem a 2010 utáni kormány azonnali bukásáról és az ország csődbe jutásáról. Így aztán kénytelenek szegények egyáltalán nem, vagy csak szubjektíven mérhető vádakat mantrázni, de ezzel maximum a saját híveik szája ízét keseríthetik meg, a többség ezeket már vigyorra sem méltatja.
Gyuri bácsi stábjai egyre ostobábbak, frissítenie kellene az öregnek....

2020.07.01. 07:51:30

@Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel: @Dan da Man: látod, 27 percet kellett csak várnod. mondjuk ez lassú, nem tudom, mi lehet a Habony Művekben. Áramszünet? Kokó?

2020.07.01. 07:53:14

@szanalmas: általában azt mondják, hogy sok száz év elnyomás eredménye a sok birka. a mongolFidióták már örülnek is neki, ha a gázszerelő mindegyiküknél gazdagabb. az ő szintjükhöz képest a gázszerelő egyébként is lángelme.

2020.07.01. 07:54:41

@kamugeri fél éve rosszabb mint Demszki 20 éve: az anyádat foglalják el az arabok, te félnótás elmebeteg!

2020.07.01. 07:55:31

@Galerida: a gázszerelő banda lopása NEM szubjektív dolog. sajnos.

2020.07.01. 07:59:32

A dolog egyszerű. Egyrészt kifejtették már előttem, hogy a magyar alapból balkáni nép, a több száz éves elnyomás kitermelte azt a mongolFidióta birkaréteget, amely még örül is neki, ha lopnak tőle. cserében vígan retteg azért, hogy nehogy elfoglalják az arabok Skandináviát, mert az neki nagyon fontos, elvégre Skandináviába ő sose jut el, ellenben a Semjén csóti ott vadászik az ő pénzéből, és hát a Csótiért kell aggódni a birkának.

Másrészt az a birka, amelyik még 15 éve felháborodott egy nokiás doboz miatt, amelyben esetleg volt pár millió, ma már nem háborodik fel a gázszerelőn, aki százmilliárdokat lop el és síbol ki a páncélosán Horvátországba az új luxusjachtjára.

megvagyhadnagy 2020.07.01. 07:59:50

@Matthias Corvinus: hanem mit csinálnak ott az arabok? Nyaralni vannak, csak bejön nekik a klíma és inkább maradnak?

2020.07.01. 08:01:01

@megvagyhadnagy: annyi arab van ott, mint magyar

2020.07.01. 08:02:04

A dolog egyszerű. Egyrészt kifejtették már előttem, hogy a magyar alapból balkáni nép, a több száz éves elnyomás kitermelte azt a mongolFidióta birkaréteget, amely még örül is neki, ha lopnak tőle. cserében vígan retteg azért, hogy nehogy elfoglalják az arabok Skandináviát, mert az neki nagyon fontos, elvégre Skandináviába ő sose jut el, ellenben a Semjén csóti ott vadászik az ő pénzéből, és hát a Csótiért kell aggódni a birkának.

Másrészt az a birka, amelyik még 15 éve felháborodott egy nokiás doboz miatt, amelyben esetleg volt pár millió, ma már nem háborodik fel a gázszerelőn, aki százmilliárdokat lop el és síbol ki a páncélosán Horvátországba az új luxusjachtjára.

megvagyhadnagy 2020.07.01. 08:04:08

@Matthias Corvinus: aki 100 milliárdokat (sic!) lop az nem Horvátországba síbolja (jelentsen ez bármit is) a pénzét.

Serény Vélemény 2020.07.01. 08:04:35

Á, csak a szokásos indexes néphülyítés. Korrupció természetesen csak Magyarországon van.

index.hu/gazdasag/2020/06/23/wirecard_csalas/

Most komolyan azt hiszed, TE nagyon okos indexolvasó, hogy RENDSZER szintű korrupció nélkül a fenti linken előforduló eset megtörténhetne?

Nem haver, ott úgy megkenték az összes felügyeleti szervet, hogy valszeg öröm volna nézni. Csak hát ugye az indexiánus néphülyítés alapeleme, hogy csak a magyarok lehetnek rosszak, és csak a nyugat lehet a jó, ezért a magyar plebszet nem kell a tények túlzott ismeretével ellátni, elég annyi, ami a magyarok fikázásához kell...

2020.07.01. 08:07:26

A dolog egyszerű. Egyrészt kifejtették már előttem, hogy a magyar alapból balkáni nép, a több száz éves elnyomás kitermelte azt a mongolFidióta birkaréteget, amely még örül is neki, ha lopnak tőle. cserében vígan retteg azért, hogy nehogy elfoglalják az arabok Skandináviát, mert az neki nagyon fontos, elvégre Skandináviába ő sose jut el, ellenben a Semjén csóti ott vadászik az ő pénzéből, és hát a Csótiért kell aggódni a birkának.

Másrészt az a birka, amelyik még 15 éve felháborodott egy nokiás doboz miatt, amelyben esetleg volt pár millió, ma már nem háborodik fel a gázszerelőn, aki százmilliárdokat lop el és síbol ki a páncélosán Horvátországba az új luxusjachtjára.

2020.07.01. 08:16:15

@Serény Vélemény: a Wirecard nyilván csalt, kitől loptak a csalással? befektetőktől, részvényesektől, ügyfelektől. ha egyik se voltál, akkor nem loptak tőled. egyébként sok ügyféltől nem loptak, mert simán átment a banktranszfere gond nélkül.

a mongolFidióta hülyének mindegy az, hogy egy magáncég csalással lop attól, aki önként ad nekik pénzt, és az, hogy Mészárosék az adóját lopják, anélkül, hogy a jó édes kurva anyád ebbe beleegyezett volna.

és a németek biztos nem szavaznak arra, hogy a Wirecard vezér legyen a következő kancellár.

a mongolFidióták viszont örülnek neki, hogy egy végtelenül idióta gázszerelő lop tőlük.

ennyit nem bírsz felfogni, mert egy pszichopata elmebeteg vagy.

Ennyit tudtok, ti, kis mongolFidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.07.01. 08:16:20

A korrupció egy liberális propaganda csupán, a kisember ezért ásít rajta.

2020.07.01. 08:17:07

A dolog egyszerű. Egyrészt kifejtették már előttem, hogy a magyar alapból balkáni nép, a több száz éves elnyomás kitermelte azt a mongolFidióta birkaréteget, amely még örül is neki, ha lopnak tőle. cserében vígan retteg azért, hogy nehogy elfoglalják az arabok Skandináviát, mert az neki nagyon fontos, elvégre Skandináviába ő sose jut el, ellenben a Semjén csóti ott vadászik az ő pénzéből, és hát a Csótiért kell aggódni a birkának.

Másrészt az a birka, amelyik még 15 éve felháborodott egy nokiás doboz miatt, amelyben esetleg volt pár millió, ma már nem háborodik fel a gázszerelőn, aki százmilliárdokat lop el és síbol ki a páncélosán Horvátországba az új luxusjachtjára.

2020.07.01. 08:19:01

@megvagyhadnagy: " aki 100 milliárdokat (sic!) lop az nem Horvátországba síbolja (jelentsen ez bármit is) a pénzét. "

dehogynem. villára, focira, stadionra, jachtra, kurvákra, kokóra.

168ora.hu/itthon/borkai-zsolt-szexvideo-orgia-kokain-prostitualtak-horvatorszag-jacht-leleplezes-korrupcio-175328#

2020.07.01. 08:20:33

@MAXVAL bircaman közíró: "A korrupció egy liberális propaganda csupán, a kisember ezért ásít rajta. "

mondom, az elmebeteg, bolgár mongolFidióta örül, ha lopnak tőle.

2020.07.01. 08:21:17

@megvagyhadnagy: " aki 100 milliárdokat (sic!) lop az nem Horvátországba síbolja (jelentsen ez bármit is) a pénzét. "

dehogynem. villára, focira, stadionra, jachtra, kurvákra, kokóra.

168ora.hu/itthon/borkai-zsolt-szexvideo-orgia-kokain-prostitualtak-horvatorszag-jacht-leleplezes-korrupcio-175328#

2020.07.01. 08:22:07

@MAXVAL bircaman közíró: "A korrupció egy liberális propaganda csupán, a kisember ezért ásít rajta. "

mondom, az elmebeteg, bolgár mongolFidióta örül, ha lopnak tőle.

Serény Vélemény 2020.07.01. 08:24:22

@Matthias Corvinus: Oké, akkor ha egy pénzintézet, vagy bank lop, akkor azt neki nyugaton lehet?

És a VW botrány? Tudod, amikor a legnagyobb európai autógyártók egyike kitalálta, hogy a próbapadon más motorvezérlést alkalmaz, ezért a motorjai megfelelnek a próbapadon a normáknak, a valóságban pedig nem. Az nem korrupció? Vagy azt nekik lehet, mert olyan cukik egyébként, meg zöldek?

Még egyszer: ha csak az indexet olvasod, és hagyod, hogy behülyítse az agyadat ez a ..., akkor fel se tűnik, hogy ugyanaz a korrupció, ami a fejlettudatú nyugaton van, bocsánatos bűnként van tálalva, ami pedig Mo-n, az a megbocsáthatatlan balkániságunk tipikus jele. Kivéve, hogy a fejlettudatú nyugaton sokkal nagyobb tételben játsszák a játékot...

2020.07.01. 08:24:32

@MAXVAL bircaman közíró: egy dologban van igazad, te kis bolgár elmebeteg. te tényleg egy kicsi ember vagy. kicsi ésszel, kicsi erkölccsel, kicsi gerinccel, kis nyomorék seggdugasz vagy egy bolgár ügyfélszolgálaton, aki vígan tapsol annak, hogy egy gázszerelő 90-es IQ-val lop tőle.

megvagyhadnagy 2020.07.01. 08:29:17

@Matthias Corvinus: Muhahahaaa….ebből aztán semmi nem bizonyosodott be. Se a prostik, se a korrupció, se a kokó, se semmi. Ez a DK-s haverjaid balul (sic!) elsült akciója volt :D

megvagyhadnagy 2020.07.01. 08:30:37

@megvagyhadnagy: Elnézést. "sülni" gréci barátod szokott. Bocs, még egyszer.

illaim 2020.07.01. 08:57:39

N@MAXVAL bircaman közíró: Neked eszed sincs, nemhogy erkölcsöd! LOL

nemecsekerno_007 2020.07.01. 09:20:36

A magyarokat nem izgatja a korrupció?!?
Fantasztikus!!! 10 éve ezt hallják az ellenzéktől. Orbán annyi pénzt ellopott, ami a világon nincs, ha összeadnánk azt amit a megélhetési ellenzék összehordott korrupció címszóval.

birkamenet 2020.07.01. 09:27:39

@kamugeri fél éve rosszabb mint Demszki 20 éve: "Ezeket az orszagokat, epp most foglaljak el az arabok, es szunnek meg par ev mulva. "

Látom illiberált beteg, hajnal 3-kor habonyárpi kizavart a netre bértrollkodni, hogy hódítsd el A NAP HÜLYÉJE címet.
Sikerült!

DR. Smit Pal 2020.07.01. 09:31:28

@Matthias Corvinus: "ma már nem háborodik fel a gázszerelőn, aki százmilliárdokat lop el és síbol ki a páncélosán Horvátországba az új luxusjachtjára."

Nagyon jol tudod te is, es mindenki, hogy ez faszsag. Meszaros Lorinc munkahelyek 100 ezreit hozta letre, es vallalkozasok ezreit mentette meg a csodtol. Meszaros Lorinc a kormany munkajat segiti, es ezer milliardos nagysagrendu hasznot hajt kozvetlenul az orszagnak, es ugy is, hogy megvedi a magyar kisvallalkozasokat a gigantikus kulfoldi multiktol. Lenyegeben az a szerepe, hogy a kormany helyett mint maganvallalkozo segiti a magyar cegeket itthon es kulfoldon is, igy nem vadolhatjak a kormanyt tiltott allami beavatkozassal. Olyan mint egy gazdasagi titkosugynok, Magyarorszag erdekeit vedi itthon es kulfoldon. Ezert tamadjak a globalista halozatok, es a magadfajta HASZNOSIDIOTAK.

birkamenet 2020.07.01. 09:35:53

@Serény Vélemény:

Aki annyira hülye mint te, hogy azt se tudja, hogy mi egy eseti és mi a rendszerszintű korrupció, az tényleg ne ugruburizzon az ellen, hogy minden fidióta funkcionális analfabéta.

Ráadásul fideszbirkuci, a Wirecard vezére ellen kiadták az elfogató parancsot és csak óvadékkal jöhetett ki a sittről. Mi a helyzet orbánnal, mérszaros lölővel, tiborccal, van már elfogató parancs???

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.07.01. 09:37:34

@birkamenet:

A nép már kiadta az elfogatóparancsot - sőt az ítélet is kész már - a filnatrógerek, globálkulálok, s más libbant nagyurak ellen.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.07.01. 09:39:37

@nemecsekerno_007:

Zorbán nagyon ravasz. Ellopja a nemzeti vagyon 101 %-át, s közben alattomosan növeli az életszínvonalat. S persze amikor belefárad a lopásba, pihenésképpen kikiáltja a diktatúrát, átlag kéthavonta.

kvadrillio 2020.07.01. 09:41:24

ne a magyarok toleránsak, hanem a parlamenti ellenzék. HISZEN ŐK IS BENNE VANNAK VASTAGON A CSALÁSOKBAM, KORRUPCIÓKBAN !
EZ A HÜJJE ORBÁN MEG ROSSZUL IDŐZÍT AZ EÜ-ELLÁTÁSSAL KAPCS-BAN, MÉGISCSAK MEG AKAR HALNI MI ????? MÉGISCSAK AZT AKARJA , HOGY FÖLLÁZADJON A MAGYAR MI ???! ENNÉL HÜLYÉBBNEK NEM LEHET LENNI VALAKINEK ...CSAKIS ORBÁNNAK !

Hatályba lépett a törvény, amely megvonja az egészségügyi ellátást attól, aki nem fizet

PONT AKKOR KELL EZT BEDOBNI, AMIKOR ENNYI A MUNNNNKANÉLKÜLI CSÓRÓ ?????

SZTEM FOGLALKOZZON ORBÁN INKÁBB A SOKEZER MILLIÁRDOS ADÓPARADICSOMI PÉNZEKKEL MEG AZ OFFSHORE SZÁMLÁKON LÉVŐ MILLIÁRDOKKAL !

HAGYJA BÉKÉN A CSÓRÓ MUNKANÉLKÜLIEKET, MERT NEM FOGJA TUDNI MAGÁT MEGVÉDET...NI MÉG A JÓISTENE ÁLTAL SEHHH !!!

konrada 2020.07.01. 09:42:00

...ejj, ejj de összevan már matyizva ez a blog is...

...mindenesetre az tény, és igaz: a magyarok beletörődtek abba, hogy ez egy korrupt ország.
Megpróbálták már többféle képpen, de mindig arra jutottak, akárkit is választanak, azok korruptak.
...s közben szembesültek azzal is, hogy az istenített nyugatiak - ha idejöttek - semmivel sem kevésbé korruptak, legfeljebb az általuk kifizetett pénzekből nem balatoni szállodák, húsüzemek lettek, hanem bécsi cukrászdák, francia becsületrendek...

...s ez - meg a sok évszázados tapasztalat - megtanította a magyarokat, valakik mindenképpen élősködni akarnak rajtuk, és akkor már inkább az legyen az, akinek a vérszívása kevésbé fáj.
(Persze lehetne forradalmat is csinálni, külhoni támogatással, megerőszakolva.
De a tapasztalat ebből is csak az, aki beruház ebbe, az is csak hasznot akar, és megkéri az árát a támogatásnak, akkor meg...:((

nemecsekerno_007 2020.07.01. 09:42:01

@DR. Smit Pal: Touché! :)
A nyugati országokban ez már természetes, hogy a hazai cégeket részesítik előnyben. Nálunk azért nem az még mert eléggé elterjedt a szocializmusból itt maradt proli szemlélet: a vállalkozó = adócsaló.

nemecsekerno_007 2020.07.01. 09:43:17

@MAXVAL bircaman közíró: 101%-át?!?!?!?
Inkább 800% az! :)))))))

kvadrillio 2020.07.01. 09:46:59

eáadásul már évek óta Ő a legnagyobb rabszolgatartó az EU-ban ! A MAGYAROK BÉRE A BÉKA PICSÁJA ALATT VAN, ÚGY LETÓÓÓLTA MESTERSÉGESEN, HOGY VERSENYEZTETHESSE ŐKET, MINT RABSZOLGÁIT ! A MAGYAR BÉREK, NYUGDÍJAK A LEGALACSONYABBAN AZ EU-BAN !!!!! MÍG AZ ORBÁN-URADALOM ÉS HŰ
BÉRESEI VÉFRESRE HARÁCSOLTÁK MAGUKAT ! VIKTORKA VIGYÁZZ !!!!!!!!!!!, MERT ELPATTAN A HÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚR,... OCCT TE IS MENEKÜLHECC A BUN KEREDBE BAZDMEG !!!

birkamenet 2020.07.01. 09:47:20

@DR. Smit Pal:

Na jó, megkapod te is A NAP HÜLYÉJE címet.
Megdolgoztál érte keményen!

kvadrillio 2020.07.01. 09:52:44

@konrada: hmmmmm......a rosszul ösmered a magyart ! soha nem törődik bele a korrupcióba, a mutyizásba...., DE TUD NAGYON MÉLYEN HALLGATNI, NAGYON SOKÁIG....ÉS SZENVEDNI IS..., NAGYON SOKÁIG....,,,,,,,,,..AZUTÁN ECCERCSAK Ő IS ELMEGY A BUNKERIG ! orbán ezt várjahhhh.......ÁLLAMELMÉLETILEG !!!!! :o) OCCT NEMTOM, HOGYAN FOG AKKOR A NAGY HASÁVAL SEBESEN FUTNI ???!!! :o)))))

...DE.....KOMOLYAN.

birkamenet 2020.07.01. 09:53:37

@konrada:

Hát te se sokkal maradsz le A nap hülyéje címről!

Ti fidióták, ti mind szellemi fogyatékosok vagytok, hogy egész életetekben azon töritek magatokat, hogy az imádott vezéretektől hordóban igyátok a szart, ha meg az ellnség egy pöttynyi vizeletet kienged, azon meg évtizedekig háborogtok???

Nem komplett a ti agyatok azt is tudjuk, na de még jó hogy van az ilyenből kétharmad és van aki legalább tudja a maga hasznára hasznosítani ezt a szellemi színvonalat.
Ha így megy tovább Orbanisztánban, akkor 2022-ben lesz ez még négyötöd is!

konrada 2020.07.01. 09:56:28

@birkamenet:
...mondom, össze van ez a blog matyizva...

kvadrillio 2020.07.01. 09:56:59

LÁTOD???...LÁTOD ??? VIKTORKA ???!

ÍGY VAN EZ AZ ÉLETBEN !!! :)

Szőrén-szálán eltűnt az égről egy a Napnál 2,5 milliószor fényesebb csillag.........:)))

ulpius66 2020.07.01. 10:04:00

Korrupció mindenhol van, még az igen-igen fejlett és még liberálisabb demokráciákban is.... sőt ott sokkal nagyobb, mint Magyarországon, CSAK OTT ÚGY HÍVJÁK, HOGY "LOBBITEVÉKENYSÉG"!!!!!!
(mit gondoltok, egy Boeing hogyan éri el, hogy az állam tőle rendeljen évi 350 gépet?)

ulpius66 2020.07.01. 10:07:50

Mint írtam volt, korrupció mindenhol van!

Csak a fejlett nyugati liberális demokráciákban AZ OTTANI FIRKÁSZOKNAK MEGTILTJÁK, HOGY ÍRJANAK RÓLA!

lobaszopiatej 2020.07.01. 10:08:39

@DR. Smit Pal: "Nagyon jol tudod te is, es mindenki, hogy ez faszsag. Meszaros Lorinc munkahelyek 100 ezreit hozta letre"

Higgyeteeeeek!

birkamenet 2020.07.01. 10:08:50

@konrada: " a sok évszázados tapasztalat - megtanította a magyarokat, valakik mindenképpen élősködni akarnak rajtuk, "

Ja hát persze, a magyar a történelem örökös áldozata.
Az egész világ ellene esküszik össze.

Ja persze.

A birka agyatok termeli az önfelmentő baromságot rendesen. Ehelyett a valóságot kellene termelni Okostóni, mégpedig azt, hogy magadra nézel és beismered: tudod te is hogy orbán a történelem legnagyobb szélhámosa, de pont te vagy az aki rendre újraválasztod. Tehát nem a történelem sok évszázada a szellemi idióta, hanem te vagy az.

birkamenet 2020.07.01. 10:10:48

@ulpius66:

Na még egy NAP HÜLYÉJE!

Na persze tudjuk, a kétharmad alapján nem te leszel az utolsó.

S. Baldrick 2020.07.01. 10:16:48

@nemecsekerno_007: A hazai cégek "előnyben részesítése" pl. ez lenne?
index.hu/gazdasag/2020/05/14/transmashholding_vasuti_kocsi_szalay-bobrovniczky_kristof_habony_arpad_ganz_egyiptom_eximbank/

Egy teljesen hazai tervezésű és megvalósítású projekt helyett behívtak egy orosz multit és 50%-ban mi rakhatjuk össze az általuk tervezett árut. Cserébe a fent megnevezett "urak" kemény munkával tulajdonossá válhattak. Ezt inkább a hazaárulás kategóriába sorolnám.

Serény Vélemény 2020.07.01. 10:17:22

@birkamenet: MI a helyzet azzal, hogy az ország annak ellenére, -- hogy szerinted és a sorosbérenc firkászok szerint itt a borzalmasanhatalmas korrupció, és Viktorunk és Kedvenc Lőrince ellopott mindent, és még annál is többet... -- mégis az ország működőképes?

Segítek: ez azt jelenti, hogy az előző érában is loptak, csak akkor a lopás nem konkrét magyar nábobok zsebébe ment, hanem megfoghatatlan multik még megfoghatatlanabb tulajdonosainak osztalékába.

Az eu olyan elképesztő szabályozásokkal próbálkozik a "pénzmosás" és járulékos tevékenységei megakadályozására, ami azt mutatja, hogy a "pénzmosás" és járulékos tevékenységei nem csak a k-európai elmaradott suttyó tartományokban probléma, hanem a fejlettudatú nyugati eu-s országokban is... de erről természetesen egy ai, vagy más soros által fizetett szervezet téged, és a többi agymosott marhát nem fogja felvilágosítani, mert nem ezért kapják a pénzüket a mindannyiunk által hőn szeretett jótétlélek milliárdostól. Vagy valamelyik filantróp ngo-jának az alapítványának a kuratóriumától.

konrada 2020.07.01. 10:24:39

@Serény Vélemény:
Most komoly? Te Matyit akarod meggyőzni???;))
...persze ha hiányzik neked az, hogy leidiótázzon egy igazoltan flepnis...;))

Szaktanár 2020.07.01. 12:16:50

@Dan da Man:

"Csak nem azt értette meg, hogy hogyan lehetne egy produktív, okos társadalmat létrehozni, hanem cinikus módon az a credo-ja, hogy ha valaki hülye és nem bánja, hogy kirabolják, akkor azt ki kell rabolni." <<--->>> "nem attól lesz valaki magyar, mert a mellét döngeti, és kitűzi a kokárdát. Hanem attól, ha a tehetségének és képességeinek nem külföldön keres jobban jövedelmező otthont, hanem megpróbál Magyarországon felépíteni valamit, amiből az ország is profitálhat."

ugyan miért akarna bárki is önszántából egy olyan helyen élni, ahol kirabolják? még jó, h aki teheti, elhúz élhetőbb vidékre.

birkamenet 2020.07.01. 12:47:13

@Serény Vélemény:

Öreg, a konrada eftársaddal nyomod a betanított fidess propagandát, semi több nincs a fejetetekben, aztán csodálkozzon az ember ha még az egyszerű kérdésekre se tudtok válaszolni?

Igen, ahol ember van, ott korrupció is van - te azt álmodtad egész életedben, hogy nyugaton nincsenek bűnözők??
Csak hogy míg az EU magasabb szellemi képességgel élő társadalmaiban a korrupciót meg a bűnözést nem az állam tervezi meg és kivitelezi, addig Orbanisztánban igen.

És ha az EU fejletteb agyú társadalmaiban valaki lebukik a korrupcióval és bűnözéssel, akkor azt feljelentik és kiadják ellene az elfogató parancsot. Mint pl a Wirecard fönöke esetében, ha már pont te magad példálóztál vele.
A viszontkérdésemre viszont azóta is kussolsz, hogy ki van-e adva már elfogható parancs orbán, mészáros lölő, tiborc ellen?

Majd ha ezt igennel megválaszoltad, csak azután kezd el újra koptatni magad, addig csak trollkodsz itt.

Galerida 2020.07.01. 13:27:36

@birkamenet: Nektek, a tiszta kezű és tiszta erkölcsű, proletár éberségű embereknek kellene népszavazást kezdeményezni Washingtontól Bernen át Katmanduig, hogy töröljék el a banktitkot!
Azonnal vége lenne a korrupciónak, hiszen ha Gyuri bátyátok a hátán egy zsákkal menne be az EU -ban dolgozó barátaihoz és zsebre dugott kézzel fütyörészve jönne ki, még nektek is gyanús lehetne..
Kezdjétek, én is aláírom!

2020.07.01. 13:34:35

@MAXVAL bircaman közíró: egy dologban van igazad, te kis bolgár elmebeteg. te tényleg egy kicsi ember vagy. kicsi ésszel, kicsi erkölccsel, kicsi gerinccel, kis nyomorék seggdugasz vagy egy bolgár ügyfélszolgálaton, aki vígan tapsol annak, hogy egy gázszerelő 90-es IQ-val lop tőle.

2020.07.01. 13:38:46

@Serény Vélemény: a korrupció a magyar GDP növekedést nem fékezi annyira, mert az ellopott pénz is GDP. annál inkább látszik abban, hogy Orbanisztán fogyasztásban, az egészségügy és oktatás állapotában, szegénységben, és hasonlóakban katasztrofális. tényleg, Románia szintje alá sikerült süllyedni. az, hogy Mészáros ellop pár száz milliárdot, a GDP-ben nem látszik, de ha Horvátországban elkölti kurvákra, stadionra, focicsapatra, kokainra, jachtra és nyaralóra, az nem látszik a magyar fogyasztáson, és a magyar közemberek helyzete ettől nem lesz jobb.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/romania-allva-hagyta-magyarorszagot.675502.html

Ennyit tudtok, ti, kis mongolFidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

2020.07.01. 13:39:39

A dolog egyszerű. Egyrészt kifejtették már előttem, hogy a magyar alapból balkáni nép, a több száz éves elnyomás kitermelte azt a mongolFidióta birkaréteget, amely még örül is neki, ha lopnak tőle. cserében vígan retteg azért, hogy nehogy elfoglalják az arabok Skandináviát, mert az neki nagyon fontos, elvégre Skandináviába ő sose jut el, ellenben a Semjén csóti ott vadászik az ő pénzéből, és hát a Csótiért kell aggódni a birkának.

Másrészt az a birka, amelyik még 15 éve felháborodott egy nokiás doboz miatt, amelyben esetleg volt pár millió, ma már nem háborodik fel a gázszerelőn, aki százmilliárdokat lop el és síbol ki a páncélosán Horvátországba az új luxusjachtjára.

2020.07.01. 13:41:49

@ulpius66: "Csak a fejlett nyugati liberális demokráciákban AZ OTTANI FIRKÁSZOKNAK MEGTILTJÁK, HOGY ÍRJANAK RÓLA! "

PERSZE, KIS ELMEBETEG, ÉS A FÖLD LAPOS, CSAK A TUDÓSOKNAK MEGTILTJÁK, HOGY ÍRJANAK RÓLA!

Egyébként cáfoló példa: Strache botrány. A különbség, hogy ő bele is bukott.

Ennyit tudtok, ti, kis mongolFidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

2020.07.01. 13:43:57

@MAXVAL bircaman közíró: "növeli az életszínvonalat. "

HAZUDSZ. AZ ÉLETSZÍNVONAL NEM NŐ.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/romania-allva-hagyta-magyarorszagot.675502.html

Ennyit tudtok, ti, kis mongolFidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

2020.07.01. 13:45:21

@DR. Smit Pal: Nagyon jól tudod, hogy hazudsz.

Másrészt az a birka, amelyik még 15 éve felháborodott egy nokiás doboz miatt, amelyben esetleg volt pár millió, ma már nem háborodik fel a gázszerelőn, aki százmilliárdokat lop el és síbol ki a páncélosán Horvátországba az új luxusjachtjára.

2020.07.01. 13:46:37

@megvagyhadnagy: " aki 100 milliárdokat (sic!) lop az nem Horvátországba síbolja (jelentsen ez bármit is) a pénzét. "

dehogynem. villára, focira, stadionra, jachtra, kurvákra, kokóra.

168ora.hu/itthon/borkai-zsolt-szexvideo-orgia-kokain-prostitualtak-horvatorszag-jacht-leleplezes-korrupcio-175328#

2020.07.01. 13:48:18

@Serény Vélemény: ha a magáncég lop, akkor a magáncéget kell börtönbe vinni. ha az Orbánkormány lop, akkor Orbánt kell börtönbe vinni. ilyen egyszerű ez.

2020.07.01. 13:49:18

@nemecsekerno_007: a birka, amelyik még 15 éve felháborodott egy nokiás doboz miatt, amelyben esetleg volt pár millió, ma már nem háborodik fel a gázszerelőn, aki százmilliárdokat lop el és síbol ki a páncélosán Horvátországba az új luxusjachtjára.

2020.07.01. 13:49:59

@MAXVAL bircaman közíró: "növeli az életszínvonalat. "

HAZUDSZ. AZ ÉLETSZÍNVONAL NEM NŐ.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/romania-allva-hagyta-magyarorszagot.675502.html

Ennyit tudtok, ti, kis mongolFidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

2020.07.01. 13:50:38

@megvagyhadnagy: " aki 100 milliárdokat (sic!) lop az nem Horvátországba síbolja (jelentsen ez bármit is) a pénzét. "

dehogynem. villára, focira, stadionra, jachtra, kurvákra, kokóra.

168ora.hu/itthon/borkai-zsolt-szexvideo-orgia-kokain-prostitualtak-horvatorszag-jacht-leleplezes-korrupcio-175328#

2020.07.01. 13:51:47

@MAXVAL bircaman közíró: "növeli az életszínvonalat. "

HAZUDSZ. AZ ÉLETSZÍNVONAL NEM NŐ.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/romania-allva-hagyta-magyarorszagot.675502.html

Ennyit tudtok, ti, kis mongolFidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

2020.07.01. 13:55:41

A dolog egyszerű. Egyrészt kifejtették már előttem, hogy a magyar alapból balkáni nép, a több száz éves elnyomás kitermelte azt a mongolFidióta birkaréteget, amely még örül is neki, ha lopnak tőle. cserében vígan retteg azért, hogy nehogy elfoglalják az arabok Skandináviát, mert az neki nagyon fontos, elvégre Skandináviába ő sose jut el, ellenben a Semjén csóti ott vadászik az ő pénzéből, és hát a Csótiért kell aggódni a birkának.

Másrészt az a birka, amelyik még 15 éve felháborodott egy nokiás doboz miatt, amelyben esetleg volt pár millió, ma már nem háborodik fel a gázszerelőn, aki százmilliárdokat lop el és síbol ki a páncélosán Horvátországba az új luxusjachtjára.

2020.07.01. 13:57:23

A dolog egyszerű. Egyrészt kifejtették már előttem, hogy a magyar alapból balkáni nép, a több száz éves elnyomás kitermelte azt a mongolFidióta birkaréteget, amely még örül is neki, ha lopnak tőle. cserében vígan retteg azért, hogy nehogy elfoglalják az arabok Skandináviát, mert az neki nagyon fontos, elvégre Skandináviába ő sose jut el, ellenben a Semjén csóti ott vadászik az ő pénzéből, és hát a Csótiért kell aggódni a birkának.

Másrészt az a birka, amelyik még 15 éve felháborodott egy nokiás doboz miatt, amelyben esetleg volt pár millió, ma már nem háborodik fel a gázszerelőn, aki százmilliárdokat lop el és síbol ki a páncélosán Horvátországba az új luxusjachtjára.

midnight coder 2020.07.01. 13:58:48

"Ezt a hozzáállást fejelte meg aztán 2010 után a rendszerszintű korrupció, amit a Fidesz hosszú évek alatt kifejlesztett és ma is csúcsra járat."

2010 óta ? 1986-ban kezdõdött a spontán privatizáció, na pont azóta van rendszerszintű korrupció. A legnagyobb korrupció a gengszterváltás volt, amikor szarér-húgyért lopták szét az országot a jóelvtársak a jóelevtársi kapcsolatokon keresztül. Azóta kb. minden kormánynak ragad a keze.

2020.07.01. 13:58:58

@megvagyhadnagy: " aki 100 milliárdokat (sic!) lop az nem Horvátországba síbolja (jelentsen ez bármit is) a pénzét. "

dehogynem. villára, focira, stadionra, jachtra, kurvákra, kokóra.

168ora.hu/itthon/borkai-zsolt-szexvideo-orgia-kokain-prostitualtak-horvatorszag-jacht-leleplezes-korrupcio-175328#

2020.07.01. 14:00:55

@midnight coder: a legnagyobb korrupciót Mészárosék csinálják. soha a kurva jó édes anyádban nem loptak korábban százmilliárdokat. a rendszerváltás legnagyobb lopkodója, Csányi egyébként szinten Fideszes. nem tudsz olyan magyart mondani, aki annyit lopott volna, mint ezek, hiszen ezek vannak a leggazdagabbak listája élén. ez tény.

Ennyit tudtok, ti, kis mongolFidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

2020.07.01. 14:01:36

@ulpius66: "Csak a fejlett nyugati liberális demokráciákban AZ OTTANI FIRKÁSZOKNAK MEGTILTJÁK, HOGY ÍRJANAK RÓLA! "

PERSZE, KIS ELMEBETEG, ÉS A FÖLD LAPOS, CSAK A TUDÓSOKNAK MEGTILTJÁK, HOGY ÍRJANAK RÓLA!

Egyébként cáfoló példa: Strache botrány. A különbség, hogy ő bele is bukott.

Ennyit tudtok, ti, kis mongolFidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

moloy 2020.07.01. 14:02:32

Szerintem is Hofi Gézát kellene a baloldalnak indítania 2022-ben, akár miniszterelnöknek...

midnight coder 2020.07.01. 14:06:27

@Matthias Corvinus: Ma az ellenzék vezetõ ereje a DK, Fletóék pártja. És ott azért a nokiás doboz erõsen a jéghegy csúcsa volt, anno amikor kezdett szorulni a hurok, elég lelkesen jelentgették fel egymást a különféle szoclib csoportocskák, a Népszabó akkortájt kb. a Ki mit tud mintájára hozta a Ki mit lop sorozatot a kakaóbiztos számítógéptõl a háromszoros áron épült autópályáig, nagyjából minden héten volt valami bukfenc: itt egy ingatlanbuli, ott egy levajazott motorvonattender. Az már más kérdés, hogy kis hazánkban korrupcióért csak az ül, aki valami másért vált kellemetlenné a pártja számára, Pl. rosszkor viccelt, és az is rég bebizonyosodott, hogy holló hollónak nemigen bántja a szemét. Azért pedig kevesen mennek az utcára, hogy az egyik tolvajt másikra cseréljék.

2020.07.01. 14:07:14

@Serény Vélemény: ha a magáncég lop, akkor a magáncéget kell börtönbe vinni. ha az Orbánkormány lop, akkor Orbánt kell börtönbe vinni. ilyen egyszerű ez.

2020.07.01. 14:08:46

@moloy: simán taccsra verné Orbánt. a 2 millió mongolFidióta azt hinné, még él.

midnight coder 2020.07.01. 14:09:21

@Matthias Corvinus: "A különbség, hogy ő bele is bukott."
Ja. Azért az ott és az itt picit más ebbõl a szempontból. Arrafelé az Öszödi beszédbe is belebukott volna bármelyik politikus.

midnight coder 2020.07.01. 14:10:32

@Matthias Corvinus: Ha meg a szocik/szdsz/dk akkor azokat. Támogatom, de csak ha 30 évre visszamenõleg megcsináljuk!

2020.07.01. 14:12:23

@midnight coder: amikor a leggazdagabb magyarok listája tele van Fideszes strawmannal, de a mongolFidióta azzal jön, hogy az ellenzék 10 évvel ezelőtt és még korábban ellopott pár fillért.

forbes.hu/extra/50-leggazdagabb-magyar-2018/#/

Ennyit tudtok, ti, kis mongolFidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

2020.07.01. 14:13:03

@midnight coder: a legnagyobb korrupciót Mészárosék csinálják. soha a kurva jó édes anyádban nem loptak korábban százmilliárdokat. a rendszerváltás legnagyobb lopkodója, Csányi egyébként szinten Fideszes. nem tudsz olyan magyart mondani, aki annyit lopott volna, mint ezek, hiszen ezek vannak a leggazdagabbak listája élén. ez tény.

Ennyit tudtok, ti, kis mongolFidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

Serény Vélemény 2020.07.01. 14:13:07

@midnight coder: "2010 óta ? 1986-ban kezdõdött a spontán privatizáció, na pont azóta van rendszerszintű korrupció."

Na, emlékszel a Mátyás király és a gyevi bíró c. mesére?

Szerinted aaz mi, ha nem rendszer szintű korrupcióról szóló tanmese?

Tehát ha Magyarország és "korrupció", akkor egy több száz éves történet.

Serény Vélemény 2020.07.01. 14:14:29

@Matthias Corvinus: "Ennyit tudtok, ti, kis mongolFidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt."

Szerintem ez csak magadról állít ki pontos diagnózist.

2020.07.01. 14:20:08

@DR. Smit Pal: Nagyon jól tudod, hogy hazudsz.

Másrészt az a birka, amelyik még 15 éve felháborodott egy nokiás doboz miatt, amelyben esetleg volt pár millió, ma már nem háborodik fel a gázszerelőn, aki százmilliárdokat lop el és síbol ki a páncélosán Horvátországba az új luxusjachtjára.

nemecsekerno_007 2020.07.01. 14:22:49

@Matthias Corvinus: Ha erre van bizonyítékod akkor jelentsd fel. Ha nincs akkor kussolj mert bünrészes vagy.

2020.07.01. 14:30:30

@Serény Vélemény: ha a magáncég lop, akkor a magáncéget kell börtönbe vinni. ha az Orbánkormány lop, akkor Orbánt kell börtönbe vinni. ilyen egyszerű ez.

2020.07.01. 14:38:57

@Serény Vélemény: a Wirecard nyilván csalt, kitől loptak a csalással? befektetőktől, részvényesektől, ügyfelektől. ha egyik se voltál, akkor nem loptak tőled. egyébként sok ügyféltől nem loptak, mert simán átment a banktranszfere gond nélkül.

a mongolFidióta hülyének mindegy az, hogy egy magáncég csalással lop attól, aki önként ad nekik pénzt, és az, hogy Mészárosék az adóját lopják, anélkül, hogy a jó édes kurva anyád ebbe beleegyezett volna.

és a németek biztos nem szavaznak arra, hogy a Wirecard vezér legyen a következő kancellár.

a mongolFidióták viszont örülnek neki, hogy egy végtelenül idióta gázszerelő lop tőlük.

ennyit nem bírsz felfogni, mert egy pszichopata elmebeteg vagy.

Ennyit tudtok, ti, kis mongolFidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

2020.07.01. 14:44:35

@MAXVAL bircaman közíró: "növeli az életszínvonalat. "

HAZUDSZ. AZ ÉLETSZÍNVONAL NEM NŐ.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/romania-allva-hagyta-magyarorszagot.675502.html

Ennyit tudtok, ti, kis mongolFidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

2020.07.01. 14:53:28

@megvagyhadnagy: " aki 100 milliárdokat (sic!) lop az nem Horvátországba síbolja (jelentsen ez bármit is) a pénzét. "

dehogynem. villára, focira, stadionra, jachtra, kurvákra, kokóra.

168ora.hu/itthon/borkai-zsolt-szexvideo-orgia-kokain-prostitualtak-horvatorszag-jacht-leleplezes-korrupcio-175328#

2020.07.01. 14:57:05

@midnight coder: amikor a leggazdagabb magyarok listája tele van Fideszes strawmannal, de a mongolFidióta azzal jön, hogy az ellenzék 10 évvel ezelőtt és még korábban ellopott pár fillért.

forbes.hu/extra/50-leggazdagabb-magyar-2018/#/

Ennyit tudtok, ti, kis mongolFidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

2020.07.01. 15:07:22

@MAXVAL bircaman közíró: "növeli az életszínvonalat. "

HAZUDSZ. AZ ÉLETSZÍNVONAL NEM NŐ.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/romania-allva-hagyta-magyarorszagot.675502.html

Ennyit tudtok, ti, kis mongolFidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

2020.07.01. 15:15:39

@ulpius66: "Csak a fejlett nyugati liberális demokráciákban AZ OTTANI FIRKÁSZOKNAK MEGTILTJÁK, HOGY ÍRJANAK RÓLA! "

PERSZE, KIS ELMEBETEG, ÉS A FÖLD LAPOS, CSAK A TUDÓSOKNAK MEGTILTJÁK, HOGY ÍRJANAK RÓLA!

Egyébként cáfoló példa: Strache botrány. A különbség, hogy ő bele is bukott.

Ennyit tudtok, ti, kis mongolFidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

2020.07.01. 15:21:49

@midnight coder: a legnagyobb korrupciót Mészárosék csinálják. soha a kurva jó édes anyádban nem loptak korábban százmilliárdokat. a rendszerváltás legnagyobb lopkodója, Csányi egyébként szinten Fideszes. nem tudsz olyan magyart mondani, aki annyit lopott volna, mint ezek, hiszen ezek vannak a leggazdagabbak listája élén. ez tény.

Ennyit tudtok, ti, kis mongolFidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

birkamenet 2020.07.01. 15:21:55

@midnight coder: "Azért az ott és az itt picit más ebbõl a szempontból. Arrafelé az Öszödi beszédbe is belebukott volna bármelyik politikus."

Jó reggelt fidess eftárs, pont erről szól a blog, örülök hogy felébredtél!! Hogy a magyar egy akkora birkává lett, hogy már nem is pisszeg a kormányzati rablók ellen, de még vissza is szavazza azokat, akik kiépitették maguknak az állami maffiát és ez itt ezért nem Európa.

Mit gondolsz, Ausztriában azért bukott meg egy Strache a korrupcióban mert ott 100 éve az első demokratikus Parlament csakúgy önmagától törvénybe iktatta, hogy pusztuljon minden korrupt politikus és ebben ügyészséget, rendőrséget, bíróságot nem szabad manipulálni?
Vagy azért mert A NÉP, a média, a pártok, a civilszervezetek hosszas küzdelemben kikényszerítették, hogy csakis ilyen társadalmi rend működhet és aki ezt nem tartja be, annak kell pusztulnia?

Na ennek a normális világnak vagytok ti a komplett ellentétjei és GÁTJAI - evvan.

2020.07.01. 15:27:31

@midnight coder: amikor a leggazdagabb magyarok listája tele van Fideszes strawmannal, de a mongolFidióta azzal jön, hogy az ellenzék 10 évvel ezelőtt és még korábban ellopott pár fillért.

forbes.hu/extra/50-leggazdagabb-magyar-2018/#/

Ennyit tudtok, ti, kis mongolFidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

2020.07.01. 15:30:30

@nemecsekerno_007: volt bizonyíték, volt feljelentés, Pol Pot a bűnrészes, ő eltussolta.

Tudod nagyon jól, mongolFidióta elmebeteg!

Ennyit tudtok, ti, kis mongolFidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

nemecsekerno_007 2020.07.01. 15:42:05

@Matthias Corvinus: Akkor jelentsd fel a Hága Nemzetközi Bíróságon vagy Brüsszelben vagy bármilyen EU-s hivatalnál vagy ahol akarod.

Ködösíteni, ködösen fogalmazni, sejtetni bármilyen hülye tud.

Ja, igen. Felesleges feljelenteni, mert Polt Péter úgyis eltussolja. Persze. Tágul a világegyetem.

n3spr3ss0 2020.07.01. 15:55:42

@nemecsekerno_007: Szánalmasak vagytok mind. Jó példa, a klerikális R-gós ember, most szűz máriának köszöngeti Orbánt, 1985-ben meg kádár volt a példaképe. Hányinger az egész banda.

2020.07.01. 16:03:36

@nemecsekerno_007: A hágai bíróság nem arra van, te köcsög! A strasbourgi meg már sokszor elítélte Orbánt. Ergo elismerted, hogy igazunk van. Ennyit tudsz, mongolFidióta!

nemecsekerno_007 2020.07.01. 16:15:48

@Matthias Corvinus: ,,A strasbourgi meg már sokszor elítélte Orbánt.,,

Linkek a jogerős ítéletekről. De ne a saját blogod legyen.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2020.07.01. 17:43:58

Nyugaton nincs korrupció. Ott lobbizás van. :)

2020.07.01. 18:34:22

@nemecsekerno_007: A hágai bíróság nem arra van, te köcsög! A strasbourgi meg már sokszor elítélte Orbánt. Ergo elismerted, hogy igazunk van. Ennyit tudsz, mongolFidióta!

2020.07.01. 18:57:29

@nemecsekerno_007:

TUDATLAN FIDESZES TUSKÓ VAGY

index.hu/belfold/2017/03/14/strasbourg_magyarorszag_megserti_a_menekultek_jogait/

Itt egy összefoglaló:

Orbánt 51-szer ítélték el, abból 46 esetben leszarta.

www.einnetwork.org/hungary-echr

De a pszichopata mongolFidiótának van bőr a pofáján Strasbourgba küldeni minket.

Ennyit tudtok, ti, kis mongolFidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

www.einnetwork.org/hungary-echr

2020.07.01. 19:17:08

@nemecsekerno_007:

TUDATLAN FIDESZES TUSKÓ VAGY

index.hu/belfold/2017/03/14/strasbourg_magyarorszag_megserti_a_menekultek_jogait/

Itt egy összefoglaló:

Orbánt 51-szer ítélték el, abból 46 esetben leszarta.

www.einnetwork.org/hungary-echr

De a pszichopata mongolFidiótának van bőr a pofáján Strasbourgba küldeni minket.

Ennyit tudtok, ti, kis mongolFidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

www.einnetwork.org/hungary-echr

2020.07.01. 19:31:52

@nemecsekerno_007:

TUDATLAN FIDESZES TUSKÓ VAGY

index.hu/belfold/2017/03/14/strasbourg_magyarorszag_megserti_a_menekultek_jogait/

Itt egy összefoglaló:

Orbánt 51-szer ítélték el, abból 46 esetben leszarta.

www.einnetwork.org/hungary-echr

De a pszichopata mongolFidiótának van bőr a pofáján Strasbourgba küldeni minket.

Ennyit tudtok, ti, kis mongolFidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

www.einnetwork.org/hungary-echr

2020.07.01. 19:33:34

@nemecsekerno_007:

TUDATLAN FIDESZES TUSKÓ VAGY

index.hu/belfold/2017/03/14/strasbourg_magyarorszag_megserti_a_menekultek_jogait/

Itt egy összefoglaló:

Orbánt 51-szer ítélték el, abból 46 esetben leszarta.

www.einnetwork.org/hungary-echr

De a pszichopata mongolFidiótának van bőr a pofáján Strasbourgba küldeni minket.

Ennyit tudtok, ti, kis mongolFidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

www.einnetwork.org/hungary-echr

2020.07.01. 19:35:33

@nemecsekerno_007:

TUDATLAN FIDESZES TUSKÓ VAGY

index.hu/belfold/2017/03/14/strasbourg_magyarorszag_megserti_a_menekultek_jogait/

Itt egy összefoglaló:

Orbánt 51-szer ítélték el, abból 46 esetben leszarta.

www.einnetwork.org/hungary-echr

De a pszichopata mongolFidiótának van bőr a pofáján Strasbourgba küldeni minket.

Ennyit tudtok, ti, kis mongolFidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

www.einnetwork.org/hungary-echr

2020.07.01. 19:37:27

@nemecsekerno_007:

TUDATLAN FIDESZES TUSKÓ VAGY

index.hu/belfold/2017/03/14/strasbourg_magyarorszag_megserti_a_menekultek_jogait/

Itt egy összefoglaló:

Orbánt 51-szer ítélték el, abból 46 esetben leszarta.

www.einnetwork.org/hungary-echr

De a pszichopata mongolFidiótának van bőr a pofáján Strasbourgba küldeni minket.

Ennyit tudtok, ti, kis mongolFidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

www.einnetwork.org/hungary-echr

2020.07.01. 19:39:29

@nemecsekerno_007:

TUDATLAN FIDESZES TUSKÓ VAGY

index.hu/belfold/2017/03/14/strasbourg_magyarorszag_megserti_a_menekultek_jogait/

Itt egy összefoglaló:

Orbánt 51-szer ítélték el, abból 46 esetben leszarta.

www.einnetwork.org/hungary-echr

De a pszichopata mongolFidiótának van bőr a pofáján Strasbourgba küldeni minket.

Ennyit tudtok, ti, kis mongolFidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

www.einnetwork.org/hungary-echr

2020.07.01. 19:41:13

@nemecsekerno_007:

TUDATLAN FIDESZES TUSKÓ VAGY

index.hu/belfold/2017/03/14/strasbourg_magyarorszag_megserti_a_menekultek_jogait/

Itt egy összefoglaló:

Orbánt 51-szer ítélték el, abból 46 esetben leszarta.

www.einnetwork.org/hungary-echr

De a pszichopata mongolFidiótának van bőr a pofáján Strasbourgba küldeni minket.

Ennyit tudtok, ti, kis mongolFidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt.

www.einnetwork.org/hungary-echr
süti beállítások módosítása