HTML

A Transparency International Magyarország blogja

Az a célunk, hogy Magyarországon csökkenjen a korrupció mértéke, a közhatalmi döntéshozatal és a közpénzek elköltése átlátható és számonkérhető legyen, a közérdekű adatok pedig könnyen hozzáférhetőek. Ezért küzdünk. Bátran. A korrupció ellen.

Támogassa a korrupció elleni küzdelmünket!

fb_1szazalek_2015.jpg

Impresszum

Kiadó: Transparency International Magyarország Alapítvány
Székhely: 1055 Budapest, Falk Miksa u. 30.
Kiadásért felelős személy: Szabó Dániel

Lázár János karácsonya

Pethő András, az Origo volt főszerkesztő-helyettesének vendégposztja. A Lázár-per igaz története.

Lázár János már többször is jelét adta annak, hogy nem feltétlenül örül a rejtélyes külföldi útjai iránti érdeklődésnek. Egyik nyilatkozatában még azt is megpendítette, hogy esetleg valamilyen titokzatos megbízó áll a kérdezősködés hátterében. Pedig a Miniszterelnökséget most már miniszteri rangban vezető politikus egyetlen dolgot okolhat ezért a problémájáért: az évvégi ünnepeket.

Tudom, hogy elsőre nem érthető az összefüggés, de most elmagyarázom. Egészen a közelmúltig az Origo nevű hírportál szerkesztőjeként dolgoztam, és az ott eltöltött több mint tíz év alatt volt időm megtapasztalni, hogy milyen hatalmas nyűgöt jelent a karácsony és újév közti időszak. Általában nem történik semmi, ráadásul a munkatársak nagy része is a jól megérdemelt szabadságát tölti. A szerkesztőségi ügyeletet ellátó kollégák pedig alig tudnak bármi érdemi munkát végezni, mert szinte minden hivatal zárva van, így gyakorlatilag nincs kitől információt szerezni.

A címlapot ugyanakkor nem lehet - vagy legalábbis nem szerencsés - rosszul megírt és unalmas hírügynökségi anyagokkal megtölteni, így év végéhez közeledve az Origónál mindig igyekeztünk felhalmozni olyan cikkeket, amelyekkel aztán ki tudjuk húzni ünnepeket. Tavaly épp rám esett a választás, hogy tervezzem meg a karácsonytól újévig tartó időszakot. Olyan anyagokban gondolkodtam, amelyeket gyorsan el lehet készíteni, és lehetőleg kívül esnek a bejgli-karácsonyfa-másnaposság háromszögén, mert ezek azok a témák, amelyekről akkor is készülnek cikkek minden évben, ha a szerkesztő kifejezetten megtiltja, hogy bárki bármit írjon róluk.

Gyorsan feldolgozható és többé-kevésbé eredeti ötletnek gondoltam például azt, ha egy interaktív térképen bemutatnánk Szijjártó Péter akkori miniszterelnökségi államtitkár és Martonyi János akkori külügyminiszter utazásait. A híreket olvasgatva úgy tűnt, hogy Szijjártó az, aki a miniszterelnök által meghirdetett keleti nyitás jegyében járja az ázsiai és közel-keleti országokat, míg a régivágású atlantista Martonyi tartja a kapcsolatot a nyugattal. Nem egy nagy sztori, de mégis elárul valamit az Orbán-kormány hangsúlyairól, maga a térkép pedig néhány órás munkával elkészíthető.

Valamikor december közepén így megkerestem a Miniszterelnökséget és a Külügyminisztériumot is azzal, hogy küldjék el nekem a vezető tisztviselőik utazási adatait az elmúlt két évből (Szijjártó 2012-ben lett külgazdasági államtitkár a Miniszterelnökségen). Viszonylag gyorsan meg is kaptam a kért információkat, de aztán ezeket látva kénytelen voltam szembesülni azzal, hogy az ötletem ugyanarra a sorsra jutott, mint a legtöbb újságírói feltételezés: a tényekkel találkozva kiderült, hogy semmi alapja nincs. Szijjártó is utazott nyugatra, ahogy Martonyi is keletre, és talán az utazási adatokból kiindulva lehetett volna valami árnyalt elemzést készíteni, de egy egyszerű térképnek nem lett volna semmi értelme.

Hamar kiderült azonban az is, hogy nem volt teljesen haszontalan az adatkérés. A táblázatokat böngészve feltűnt, hogy Lázár Jánosnak több olyan útja is volt, amelyeknél a szállásköltségek jóval magasabbak voltak, mint más - amúgy vele azonos tisztséget viselő - vezetők kiküldetéseinél. Még inkább érdekelni kezdtek ezek az utazások, amikor semmi nyomukat nem találtam sem a kormányzati honlapon, sem az MTI archívumában.

Január elején megkerestem tehát újra a Miniszterelnökséget, és feltettem néhány kérdést a három legnagyobb szállásköltségű utazásról: Anglia, 2012. november 27-29. (szállásköltség: 920 019 Ft); Svájc, 2013. március 22-23. (szállásköltség: 469 878 Ft), Olaszország, 2013. július 26-27. (szállásköltség: 582 000 Ft.). Elsősorban a hotelszámlák részleteiről érdeklődtem, de tettem fel kérdéseket az utazások céljáról, illetve körülményeiről is.

A Miniszterelnökség nem válaszolt érdemben ezekre a kérdésekre, arra hivatkozva, hogy Lázár az Információs Hivatal (vagyis a magyar kémszervezet) feladataival összefüggő tevékenységet végzett ezeken az utazásokon. Bár az újságírók általában nem szeretik, ha rejtegetik előlük az információkat, azzal én is tisztában vagyok, hogy egy kormány csak akkor tudja jól végezni a munkáját, ha bizonyos dolgokat titokban tart. Így még el is fogadtam volna azt, hogy az utazások egyes részleteit nem árulja el a Miniszterelnökség, de azt nem értettem, hogy milyen nemzetbiztonsági érdekek fűződnek a titkolózáshoz egy hotelszámla esetében.

Miután nyilvánvalóvá vált, hogy a Miniszterelnökség nem válaszol a további kérdéseimre, megkerestem a Transparency International magyarországi szervezetének jogi igazgatóját, Ligeti Miklóst. A TI számos alkalommal segített újságíróknak - köztük nekem is - abban, hogy az elakadt információkéréseiket bírósági úton érvényesítsék. Miklóshoz is azzal a kérdéssel fordultam, hogy vállalnák-e a jogi segítségnyújtást a Lázár-utazások ügyében. Ha jól emlékszem, akkor a válasza nagyjából az volt, hogy a nemzetbiztonsági kártya sajnos elég erős szokott lenni az ilyen perekben, de hozzátette, hogy szerinte érdemes megpróbálni.

Ez után bevontuk Németh Zsolt ügyvédet, aki rendszeresen jár el adatkérési ügyekben a TI felkérésére. A csatlakozásának nagyon örültem, ő volt ugyanis az ügyvédem abban a perben is, amelyet a Médiatanács ellen indítottunk még 2012-ben. Márpedig azt a pert jogerősen megnyertük.

Az ilyen adatkérési eljárásokban szokásos gyakorlatnak megfelelően az következett, hogy elküldtem egy újabb - ezúttal már jogász által megfogalmazott - kérdéssort a Lázár-utazásokról a Miniszterelnökségnek, majd amikor erre sem érkezett érdemi válasz, megnyílt a lehetőség a bírósági út előtt.

Beadtuk a keresetet, a Fővárosi Törvényszék pedig április elsejére kitűzte az első tárgyalást. Az apró helyiségben tartott meghallgatáson csak öten vettünk részt: a bíró, a Miniszterelnökség jogtanácsosa, valamint Zsolt, Miklós és én, mint felperes. Rajtunk kívül valószínűleg csak néhányan - például néhány origós kolléga - tudtak a perről, de a szélesebb nyilvánosság nem. Nem csaptunk neki nagyobb hírverést, mert fogalmunk sem volt arról, hogy a kérdéseink vajon tényleg egy érdekes történethez vezetnek-e. A Miniszterelnökség ugyanis még az első kérdéseimre adott válaszokban annyit elárult, hogy a költségek nem egyedül Lázár János szállását fedezték, hanem a vele együtt utazókét is. A probléma az volt, hogy azt már nem akarták megmondani, hogy hányan utaztak, és így nem lehetett értelmezni az összegeket. Ha például az derül ki, hogy az angliai úton nyolcan vettek részt, akkor már nem is számítana olyan soknak az a 920 ezer forint.

Az első tárgyaláson nem hangzott el semmilyen érdemi információ. A Miniszterelnökség jogtanácsosa előadta, hogy az általunk kért adatok egy részét szerintük nemzetbiztonsági okokból nem lehet kiadni, más információk (például, hogy Lázár János mely hotelekben szállt meg) pedig szerintük nem is közérdekűek. Mi közöltük, hogy ezzel nem értünk egyet.

Később azonban elkezdtek csöpögni az információk. Az április végén tartott második tárgyaláson a Miniszterelnökség jogtanácsosa már elárult néhány részletet a svájci és az olaszországi útról. Megtudhattuk, hogy Lázár János a svájci kiküldetésen “egy német állampolgárral tárgyalt a magyar–német, valamint a magyar–orosz kapcsolatokról”, az olaszországi útján pedig “a Svájcba illegálisan vitt magyar pénzeszközökkel kapcsolatban folytatott tárgyalást, a tárgyalópartner által megjelölt szállodában”.

Ez már elég konkrétum volt ahhoz, hogy elő lehessen állni vele, így május elején közöltünk egy cikket az Origón a két utazásról, illetve bemutattuk magának a pernek a hátterét is. Ennek a cikknek még nem volt komolyabb visszhangja, de a következőnek már annál inkább.

A május végén tartott harmadik tárgyaláson ugyanis két fontos fejlemény is történt. Egyrészt a bíró hozott egy részítéletet, amelyben kötelezte a Miniszterelnökséget, hogy a svájci és az olaszországi út esetében adja ki azokat az információkat, hogy milyen státuszú és titulusú tárgyalópartnerekkel találkozott Lázár János, illetve azt is, hogy pontosan mely szállodákban szállt meg. Az angliai útról azért nem szólt az ítélet, mert a Miniszterelnökség közölte, hogy erről a kiküldetésről létezik egy titkos irat, és az ítélethozatal előtt először dönteni kell arról, hogy a bíró egyáltalán megismerheti-e az iratot, illetve hogy mi hozható belőle nyilvánosságra.

A részítélet nekünk kedvezett, de volt egy másik - a történet szempontjából még lényegesebb - fejlemény is. A Miniszterelnökség képviselője a tárgyaláson közölte, hogy Lázár János egyetlen kísérővel utazott mindhárom kiküldetésen. A jogtanácsos szinte mellékesen jegyezte ezt meg, de én annyira érdekesnek tartottam, hogy emlékeim szerint fel is emelkedtem a székemből. Legszívesebben azonnal elkezdtem volna további kérdéseket feltenni a jogtanácsosnak, de persze egy tárgyaláson nem lehet ilyet csinálni. Szerencsére azonban a bíró is érzékelte, hogy ez lényeges információ, mert visszakérdezett, a jogtanácsos pedig megerősítette, hogy igen, mindhárom úton csak ketten vettek részt.

Ez fontos momentum volt, mert választ kaptam az egyik leglényegesebb kérdésemre. Kiderült, hogy nem valamilyen népes delegáció hozta össze a kirívóan magas hotelszámlákat, hanem mindössze két ember. Ez már olyan információ volt, aminek úgymond hírértéke volt, vagyis érdemes volt arra, hogy közzétegyük. Nem sokkal a tárgyalás után meg is jelent az Origón a per legfrissebb fejleményeiről szóló cikkem, és ennek már kifejezetten nagy visszhangja volt. Átvette a legtöbb hírportál, és azonnal elkezdett pörögni a sztori a Facebookon is.

Ez a cikk több hónap türelmes várakozás, kitartó kérdezés és jogi csapatmunka eredménye volt, de sok szempontból csak ekkor kezdődött el igazán a történet. Ez után lehetett valódi kérdéseket feltenni arról, hogy Lázár és társa miért költött el ennyi - a többi hivatali úthoz képest kirívóan sok - közpénzt ezeken az utazásokon.

Mielőtt azonban bárki bármit kérdezett volna, lépett Lázár János is. A tárgyalást követő nap hajnalán kiadott egy szarkasztikus hangvételű közleményt, amelyben engem is néven nevezett. Az újságírói munka időnként bizarr szituációkkal jár, és én mindenképp ezek közé sorolom azt, amikor május 28-án reggel 6 óra 30-kor azzal ébresztett az Origo hírügyeletese, hogy tudok-e arról, hogy Lázár János nem sokkal korábban közzétett egy személyesen nekem szóló nyilatkozatot. A közleménynek volt azonban két olyan eleme, amely sokkal fontosabb volt a személyeskedő megjegyzésnél.

Lázár egyrészt közölte azt, hogy befizeti a költségvetésnek az utazások során kifizetett szállásköltséget. Másrészt kijelentette azt is, hogy “készséggel állok utazási szokásaim részleteivel is a független magyar bíróságok rendelkezésére”.

Ez két egymásnak ellentmondó lépés volt. Lázár nyilvánvalóan azért döntött úgy, hogy befizeti a pénzt, hogy így elháríthassa a további kérdezősködést. (Mint a Miniszterelnökség egyik munkatársa közölte velem azokban a napokban: ez mostantól magánpénz, tehát semmi közöm hozzá.) Egy ilyen érv az általam megkérdezett jogászok szerint a bíróság előtt nem állná meg a helyét, de a lépés célja vélhetően eleve inkább az volt, hogy Lázárnak a nyilvánosság előtt legyen egy jó ütőkártyája., Közben ott volt a közlemény másik része, amelyben Lázár azt ígérte, hogy “készséggel” áll a bíróságok rendelkezésére. Ez az utóbbi akár azt is jelenthette volna, hogy a Lázár által vezetett Miniszterelnökség nem fog fellebbezni az elsőfokú ítélet ellen, hanem válaszol a kérdéseimre.

A közlemény utáni napokban megkerestem a Miniszterelnökséget, hogy segítsenek a közlemény értelmezésében, de nem voltak túl együttműködőek. Közben bonyolította a helyzetet, hogy eltávolították az Origo főszerkesztőjét, Sáling Gergőt, aminek hatására úgy döntöttem, hogy otthagyom az újságot. (A 444 jóvoltából most már mindenki ismerheti azt a belső levelet is, amelyben leírtam, hogy ez milyen összefüggésben van a Lázár-perrel.

Az ügy fejleményeit ugyanakkor igyekeztem követni a felmondásom után is. Július elején megkaptuk az írásba foglalt ítéletet, és úgy sejtettük, hogy a dokumentumnak valószínűleg nagyjából ezzel egy időben a Miniszterelnökségre is el kellett jutnia. Ennek azért volt jelentősége, mert egy bírósági eljárásban a feleknek az írásba foglalt ítélet kézhezvétele után 15 napjuk van arra, hogy fellebbezzenek az ítélet ellen.

Július közepén így újra megkerestem a Miniszterelnökséget, és érdeklődtem arról, hogy elfogadják-e a bíróság döntést, vagy esetleg fellebbeznek-e ellene. A Kormányzati Információs Központ a következő egymondatos választ küldte: “A Miniszterelnökség és Lázár János a bíróság döntését végre fogja hajtani, a megadott határidőig fellebbezést nyújt be.”

Ez pont annyira abszurd, mint Lázár korábbi nyilatkozata. A mondat első felében még azt állították, hogy végre fogják hajtani a bíróság döntését (amely ugye a kérdéseim megválaszolására utasította a Miniszterelnökséget), a másodikban viszont kijelentették, hogy fellebbezést nyújtanak be. (Itt mindenki megnézheti az ítéletet, természetesen egy szó sincs benne arról, hogy a bíróság fellebbezésre kötelezné az alperest, vagyis a Miniszterelnökséget.) Visszakérdeztem a Kormányzati Információs Központ munkatársánál, hogy nem tudnának-e kicsit világosabban fogalmazni, de erre már nem érkezett válasz.

Azt még nem tudjuk, hogy mikor kezdődik a másodfokú eljárás, de az angliai utazásról létező titkos irat miatt még az első sem ért véget. A következő tárgyalás szeptember 4-én lesz a Fővárosi Törvényszéken. Mivel egy minősített dokumentum körül forog majd a per, ezért könnyen lehet, hogy el fog húzódni.

De talán kiderül valami még azelőtt, hogy jönnek a hírszegény évvégi ünnepek.

86 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://korrupcio.blog.hu/api/trackback/id/tr426660031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2014.09.02. 20:11:08

Tudtommal Sáling Gergő is felmondott, ahogyan te is.

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2014.09.02. 20:17:15

Meddig tűrjük még ezeket a maffiózókat?

Rémbódess 2014.09.02. 20:20:44

Bazzeg, ez kész: “A Miniszterelnökség és Lázár János a bíróság döntését végre fogja hajtani, a megadott határidőig fellebbezést nyújt be.”

Tudják ezek, hogy a szavak, amiket egymás után dobálnak mit jelentenek??? Na nem külön-külön, hanem kontextusba helyezve...

ob.szerver 2014.09.02. 20:27:06

Tudod mi a tragédia? Hogy a nagy felhajtásnak semmi jelentősége. Lehet, hogy végül bebizonyítjátok, hogy Lázár a barátnőjét vitte luxusutakra közpénzen. So what? Számunkra, akik egy korrupt gazembernek tartjuk, már nem lesz ellenszenvesebb. A fidesztudatú hívők döntő többsége nem is értesül az ügyről, a többi meg csak legyint, és egyetlen ember sem lesz közülük, akit ez tántorítana el. A fideszes igazságszolgáltatás nem fog eljárást kezdeményezni, a pártbeli ázsiója csak nő az újabb disznóságától. Nincs olyan végkifejlett, ami bárkire vagy bármire bármilyen hatással is lenne. Akkor meg mivégre az egész? Legfeljebb töltelékanyagnak a két ünnep között.

Blogger Géza 2014.09.02. 20:36:20

Vihar egy pohár vízben... Nem tudom,hogy emiatt érdemes volt-e bárkinek kirúgatnia magát, de ha szerintük megérte... Ám legyen. Végül is semmi érdekes nem derült ki, az összegek pedig pitiánerek.

Link elek 2014.09.02. 20:38:06

@Rémbódess:
Annyira megszoktak, hogy az agyhalott seggnyaloikkal igy erdemes beszelni, hogy nem mar ertelmes emberekkel is igy beszelnek.

Blogger Géza 2014.09.02. 20:39:56

@Rémbódess: Szerintem ez elég egyszerű, a bíróság végső (jogerős) döntését majd végre fogják hajtani, de a közbenső ítélettel nem értenek egyet, és ezért fellebbeznek. Nem tudom, hogyan máshogy lehetne ezt érteni.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2014.09.02. 20:44:22

@ob.szerver:

Na persze ..

Mert az alternatíva annyira csábító mi ?

Ott van mindjárt Suchman Tomi, aki Tocsikolt, Dunaferr-elt, privatizált, Paksolt, ..
Azaz lopott csalt hazudott.

ballibcenzura.blog.hu/2014/09/02/suchman_a_minta_mszp-s
- "Mit keresel az én városomban?"
..

ati27 2014.09.02. 20:55:02

@Blogger Géza:
Na ugye ezért is gyurcsány a hibás! Ha végre kinyitnád a szemed, rájönnéll, hogy ferkóék ezekhez képest kispályások voltak... Pedig magasra rakták a mércét szekerestül, veresen át, még jópár szoci funkcionáriusig.. Az a vicc, hogy ezeknek a csókáknak megvan a fideszes altergójuk is, sőt a 2/3-al a hátuk mögött nagyságrendekkel nagyobb...

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2014.09.02. 20:55:10

@Blogger Géza: Sáling a hibás, mert kirúgatta magát. Ha hallgatott volna és nyalt volna szorgalmasan, ahogy te, Gézám, még most is lenne állása, ahogy neked, Gézám.

objekt678 2014.09.02. 20:56:47

Az egy is sok, de itt is ( több bibsi benézte pótizraelnek Magyarországot.
Nem fog menni. Ti még ezt nem vagyok képesek fölfogni, pedig így van.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2014.09.02. 20:58:49

@Kettes:
Te csak cenzúrázz szorgalmasan a blogodba MSZP csicska, ne foglalkozz a nagyok dolgával !

vivike22 2014.09.02. 21:01:25

Ezek erinthetetlenek, mindegy milyen birosagi itelet szuletik, vagy barmi... Lampavas, mas nem hasznal.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2014.09.02. 21:04:22

@vivike22:

Természetesen legyen kellően demokratikus az a lámpavas :DD

Blogger Géza 2014.09.02. 21:06:21

@Kettes: Nekem nem kell nyalni ahhoz, hogy legyen állásom. :) De ez a Sáling tényleg nagy balfasz lehet, ha egy-két ezer EUR-s hotelszámlák miatt kirúgatja magát. Ha, mert ugye eddig senki nem erősítette meg az érintettek közül, hogy ez volt az ok, csak az ügyesen elterjesztett pletykák.

objekt678 2014.09.02. 21:07:13

Él itt egy faj, amelyik nagyon, s egyre kibírhatatlanabbul mételyezi a levegőt.

Blogger Géza 2014.09.02. 21:09:26

@Ballib Cenzúra: Illetve az MSZP szinte teljesen nyíltan "lopta el" az egyenlítő blogot, folyik is emiatt a per, szerintem az sokkal durvább dolog.

Blogger Géza 2014.09.02. 21:10:58

@Totof: Csakis! :) Én valójában mindet élvezetből csinálok, te nem? Szegény... Ezért vagytok ilyen frusztráltak....

Sterbinszky Tivald 2014.09.02. 21:11:05

@ob.szerver: ahogy annak a felhajtasnak sem volt jelentosege, hogy dem-sky kilopta fel budapestet a horvat tengerpartra, vagy ahogy nyaklo, sebaj tobias vagy arogan lenyulta az utazasi tamogatast.
vagy mindenki tonija luxus kecohoz jutott.
egyik kutya, masik eb. hanyinger!!!

Amadeus62 2014.09.02. 21:11:28

@Blogger Géza:

Neked bizony a kurva anyád. Rohadt szemét hazug vagy. Ne aggódj, már a 444-en is ismerik a "munkásságod."

MiKeyRuLeS 2014.09.02. 21:12:11

@Blogger Géza: Ott hibázott Sáling, hogy eszébe sem jutott, hogy ha megkérdez egy privát tulajdonban levő szerkesztőség egy munkatársa egy állami tisztviselőt, miért szórja az adófizetők pénzét, abból kirúgás lehet.
Most már tudjuk, ki mit kockáztat egy esetleges kritikával. Itt az új rend.

Blogger Géza 2014.09.02. 21:21:48

@MiKeyRuLeS: Nem az a baj, csak akkor sem állt le, amikor közölték vele hogy nemzetbiztonsági ügyekben tárgyalt. Nézd, ha valami trópusi szigetre ment volna 2 hétre, akkor megérteném, hogy ezt nem hiszi el, de jelen esetben kissé bumfordi az ügy erőltetése. Úgyse fogják soha elmondani pontosan, miért ment, ezt nem nehéz belátni.

És persze továbbra sincs a leghalványabb bizonyíték sem arra nézve, hogy emiatt az ügy miatt rúgták volna ki, ezt tegyük hozzá. Lehet, hogy a főnökei többször szóltak neki, milyen irányba, milyen stílussal vigye a portált (mondjuk ne mondvacsinált botrányokat generáljon piti utazásokból, hanem érdemi kérdésekkel foglalkozzon), ő csak azért se ezt csinálta, ez az álmoskönyvek szerint nem jelent hosszú karriert, és hát ez be is következett.

Blogger Géza 2014.09.02. 21:22:55

@Amadeus62: Az jó, kár, hogy soha nem írtam oda semmit! :)

(Tudod, a "Blogger Géza" karaktersorozat nincs levédve.)

cuidado llamas 2014.09.02. 21:24:10

ki ez a Blogger Géza, valaki árulja már el!

Blogger Géza 2014.09.02. 21:28:55

@cuidado llamas: Igen, erre én is várom a választ, ilyenkor szoktak jönni a legviccesebb feltételezések. :) Azt hiszem, voltam már Giró-Szász, G. Fodor, Matolcsy meg még olyan ember is, akiről gőzöm sincs, kicsoda. Kíváncsian várom, ma lesz-e valami új. :)

MiKeyRuLeS 2014.09.02. 21:33:25

@Blogger Géza: Ha valóban nemzetbiztonsági ügy lenne, akkor már eleve nem adták volna ki az utazási listát az origónak. De lehet, hogy balfékek dolgoznak a biztonságiaknál, és fogalmuk sincs, mit szabad, mit nem. De az is lehet, hogy utólag minősítették titkosnak, hogy a tárgyaláson ne kerüljenek kínos helyzetbe.

Mivel ez bármilyen szimpatizánsú kívülálló számára ismeretlen, innen már csak szinte meggyőződés alapján döntenek az emberek, mit hisznek el.

vivike22 2014.09.02. 21:34:32

@cuidado llamas: 444 en is kommentel a lelkem, es olvastak nyugat europai oldalakon is a szo szerint forditott kommentjeit. Bertrollnok.

Vissza! mennyyyyééééé! 2014.09.02. 21:36:00

Arról a 444-ről beszélünk, ahol a Magyari Péter tolja? Aki egy zenekarban játszott a Sáliggal? Az a Magyari, akinek a felesége, a Kőszeg Sára, aki állítólag a Kőszeg Feri lánya? Mert ha igen, akkor állítólag ezen a vonalon szállítja valaki a belső infókat, hiszen az Allen & Overy egykori gyakornokaként a TASZ-nál dolgozva működik a jogi egylet. És állítólag a T-ből is a jogi osztály dobja ki az anyagokat. Állítólag.
De ez biztos mind feltételezés, én nem értek ehhez. Mondjuk a jogászokat csekkolnám, mint állat.....
Mondjuk azt azért tényleg nem értem, ha a Sálig ha ennyire okádott a T-től miért vette fel a másfélmillás fizuját? Meg miért ült bele a céges Passatba? Nyilván a cikk szerzője addig nem volt felháborodva, ameddig felvette az origós havi zsét, mert annyira biztos nem volt az szar. Meg nem volt ciki sem. Igaz fiam? Meddig dolgoztál ott? Arra mondjuk rákérdeznék ezektől a srácoktól, hogy a nettó 4-5-6-700 ezer forintból mennyit jótékonykodtak el havonta mielőtt mártírok lettek? 0 és 1000 Ft közötti az összeg? 1000 és 10 000 közötti? 100 ezer alatt? 100 ezer felett? Persze ezt csak így közérdekből kérdezem.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2014.09.02. 21:40:24

@Vissza! mennyyyyééééé!: Kedves olvasóink, a T-csoport fideszes tartótisztjét olvasták. Emlékét réztábla őrzi azon a lámpaoszlopon, ahol utolérte a hálás utókor.

unconnected 2014.09.02. 21:44:22

@Blogger Géza: mi köze annak hogy milyen ügyekben tárgyalt ahhoz, hogy mennyit költött szállásra közpénzből? Ha nemzetbiztonsági okokból tárgyal valaki akkor költhet 1 millát, ha valami más ügyben akkor csak felet? Ügyesen megpróbáljátok összemosni a két dolgot, de ez csak a hívőknél jön be. Elhiszem, hogy zavarja a magadfajtát ha valakinek még van gerince ebben az országban, de hálistennek nem mindenki sunyi megalkuvó ebben az országban.

Vissza! mennyyyyééééé! 2014.09.02. 21:47:11

@Kettes: Halálra röhögtem magam rajtad, majd küldj virágot

orphan black 2014.09.02. 21:59:09

@Blogger Géza: Nem arról van szó, hogy milyen ügyben tárgyalt, hanem, hogy mennyit költött. elárulom neked, hogy normálisabb országokban, ha egy politikus ilyesmibe keveredik, azonnal lemond. itt nem. itt bazmeg, megy a személyeskedő válaszolgatás, meg, megy a "majd kidobom azt a két millát, csak kussoljatok" szintű levelezés. egyszer látnám, hogy valamelyik ilyen nagymenő azt mondja, hogy: hibáztam, bocs, innentől nem vagyok feddhetetlen, lemondok. csak, hát ugye akkor el kéne menni melózni, az meg ugye milyen proli tempó már nem?

látens liberális 2014.09.02. 22:13:07

@ati27: " Az a vicc, hogy ezeknek a csókáknak megvan a fideszes altergójuk is,"
Ez biz'a így van. Csak ez nem vicc.

Blogger Géza 2014.09.02. 22:19:32

@unconnected: Ez jó kérdés, kérdezd meg az illetékes firkászokat is, lásd: "de tettem fel kérdéseket az utazások céljáról ... is. "

pokesz70 2014.09.02. 22:24:28

@Ballib Cenzúra:

"Na persze ..

Mert az alternatíva annyira csábító mi ?"

Szóval azért habzott a pofátok 2010 előtt az akkori kormány tevékenységét megítélve, hogy aztán az általatok kétszer is 2/3-dal megválasztott fidesz kormány csak egy kicsit(?) legyen rosszabb, mint azok? Nem azért kapott a fidesz hatalmat, mert mindenki (beleértve rengeteg korábban baloldali szavazót) azt várta el, hogy SOKKAL jobbak legyenek? Tényleg az a reakció nálatok az összes gazemberségre, intézményesített korupcióra, törvényes erőre emelt lopásra és a szemenszedett hazugságokra, hogy a szocik is loptak? Ki a f@szomat érdeklik a balf@sz szocik, amikor a fideszesek éppen az egész országot kezelik magántulajdonként?

Blogger Géza 2014.09.02. 22:25:39

@orphan black: Nem hiszem, hogy bármelyik politikus lemondana azért, mert egy másik állam fővárosában járt diplomáciai küldetésben. Mondj erre egy példát. Ha meg az összeget sokallod: Gyurcsány és sleppjének kínai repülgetései nagyságrendekkel többe kerültek: (40-50 millió/alkalom)

index.hu/belfold/kina9339/

Lemondott ezért bárki? Röhejes is lenne... Ezekhez képest ezek a pár százezres költségek nevetségesek.

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.09.02. 22:28:28

@ob.szerver: Akkor dőljünk hátra, hogy minden tök jó úgysem tudunk semmin változtatni? Bizony apróságnak tűnnek ezek a "kis" harcok, de ha mindenki megvívná, és nem kitérne előlük akkor sokkal előrébb tartanánk.

Mr. Közbiztonság Szilárd 2014.09.02. 22:30:14

@Blogger Géza:
Gondolom, akkor is ezt írnád, ha Gyurcsány vagy Bajnai csinálta volna ugyanezt, nemde?
Idióta narancsszemellenzős barom.

Blogger Géza 2014.09.02. 22:35:55

@MiKeyRuLeS: Azt ki kell adniuk, hogy nagyjából miért volt ott, de több részletet nem akarnak, erről megy huzavona. Ha győz a jogászkodás, innentől ennek az államnak gyakorlatilag nem lehetne diplomáciája, mert mindent le kellene hozni az újságokban. Abszurd lenne. A liberális állam abszurd győzelme. De remélem, az illiberális vonal valahogy győzni fog, ha máshogy nem, egy alkotmánymódosítással.

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.09.02. 22:37:10

@Blogger Géza: "Tudják ezek, hogy a szavak, amiket egymás után dobálnak mit jelentenek??? Na nem külön-külön, hanem kontextusba helyezve..."
Hát neked nem annyira sikerült megértened, hogy miről is van szó. Szó nincs jogerős ítéletről. Részítéletről van, ami ha megfellebbezik, akkor nem válik jogerőssé. A kérdés marha egyszerű, ha végrehajtják, akkor minek fellebbeznek, ha meg nem akarják végre hajtani akkor jogos, hogy fellebbeznek. De akkor nem mondják azt hogy végrehajtják.
Remélem sikerült elmagyaráznom.

Blogger Géza 2014.09.02. 22:39:24

@Mr. Közbiztonság Szilárd: Pontosan, eszem ágában ne lenne azért Gyurcsány lemondását követelni, mert elutazott egy diplomáciai küldetésre, és ott biza a csúcsszállóban szállt meg, és nem egy motelben, te szemellenzős barom. Nem is követelt senki ilyet a jobboldalon. Ez a szarrágás csak a baloldalra jellemző, még a lélegeztetőgépet nem említettétek.

Blogger Géza 2014.09.02. 22:40:33

@futobolond a kozeleti paranoiás: Nem sikerült, hülyeségeket írtál, aminek semmi értelme.

Mr. Közbiztonság Szilárd 2014.09.02. 22:41:44

@objekt678:
Jaja, a Fidesz-hívek nevű állatfaj.
Remélem, nemsokára elpusztul belőlük az utolsó is.

@Blogger Géza:
Más azért nem szokott dicsekedni vele, hogy élvezetből nyal fosos seggeket, de egészségedre.
Fene a gusztusodat...

@MiKeyRuLeS:
Mondjuk Sálingnak a földrajzinév-bizottság tagjaival történtek után (tudod, akiket azért rúgtak ki a CIVIL állásaikból, mert rávilágítottak, hogy az Orbán Faszfej Viktor által kitalált Liszt Ferenc Budapest Nemzetközi Repülőtér elnevezés ellentmond a magyar nyelv szabályainak) azért lehettek volna elképzelései, mi fog történni.

unconnected 2014.09.02. 22:41:55

@Blogger Géza: nem az illetékes firkászok próbálnak egy nyilvánvaló közpénzherdálást összemosni egy másik - az alapkérdéshez semmilyen módon nem kapcsolódó - dologgal, hanem te és a miniszterelnökség. Az én (mint adófizető) szempontomból a világbékéről vagy a rák ellenszeréről is tárgyalhatott volna, a lényeg, hogy szórta a közpénzt, amikor pedig rákérdeztek játszotta a sértődöttet és mártírkodott egy sort (meg kirúgatta az - elméletileg - független hírportál főszerkesztőjét).
De itt még csak nem is az összegről van szó, hanem az egész cinikus és gusztustalan hozzáállásról, arról a kiskirályi gőgről ami az egész közigazgatásból és politikából árad. Kezdve a nyilvános adatok elhallgatásától, egészen odáig amikor Matolcsy a "jegybank nyereségéből" költ 200 milliárdot, és még csak nem is érti, hogy az nem az ő vagy a bank pénze, hanem a magyar állampolgároké.

pokesz70 2014.09.02. 22:42:59

@Blogger Géza: Ezt az illiberális dolgot elmagyarázhatná valaki végre. Az mi az? Definíciónak nem lesz elég, hogy "nem olyan, mint a liberális". De az se, hogy munkaalapú, mert akkor meg azt fogom megkérdezni, hogy az mi az. Géza? Vállalod? Köszi.

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.09.02. 22:45:01

@Blogger Géza: Hát a hiba akkor már benned van, ha ezt nem sikerült megérteni. Nem vagyok jogász, de jogban járatos igen, azért nem olyan bonyolult ez.

vivike22 2014.09.02. 23:10:24

Edes istenem, mekkora szerencsem van, hogy mar nem kell ilyen embereket elviselnem a kornyezetemben. Ezek a fidesz berenc kommentelok penzert csinaljak ezt??? Ha elvezetbol, ingyer, akkor az szanalom. Agymosottak. Lezer Jani meg egyszer ugyis elcsuszik, egyszer mindenki elcsuszik.

Amadeus62 2014.09.03. 00:00:04

@vivike22:

Blogger Géza és MACISAJT pénzért. A többi az csak sima troll, akik unatkoznak.

balfa 2014.09.03. 00:10:30

a bevételi pénztárbizonylatot látta már valaki arról, hogy a jános visszacsengetett? mert én addig egy szavát se

tintamin 2014.09.03. 01:21:33

Nagyon kínosak lehettek azok a tárgyalások (kivel volt, kivel tárgyalt), ha ennyire kapálózik.

Nagyon tartok tőle viszont, hogy amekkora hatalmat kapott, és amennyire agresszív a figura, megtalálja a módját, hogy bedarálja a bíróságot.

Az látható, hogy ha egyszer "Lázár János szomorú", akkor ott kő kövön nem marad.

FüligJim 2014.09.03. 02:30:23

[link]http://balfaszmagyarok.blog.hu/2014/08/27/hazudj_egy_magyar_szemebe?utm_source=bloghu_megosztas&utm_medium=facebook_share&utm_campaign=blhshare[/link]

Magyar körkép...szép ez még Lézer Jani nélkül is...

Mr. Közbiztonság Szilárd 2014.09.03. 02:53:15

@pokesz70:
Mivel az il- ellentétképző, illiberális = nem liberális.
(Hogy ők mit értenek alatta, azt én sem tudom. De szerintem ők sem.)

@tintamin:
Gondolom, elővették a nagy angol faszt, és mondták, hogy nosza Jani, tátsd ki a szád. De ha fogat érzek, kiverem őket.

Blogger Géza 2014.09.03. 05:08:10

@unconnected: Miért ne költhetne az MNB közcélokra? Az oktatás nem az?

Blogger Géza 2014.09.03. 05:09:14

@futobolond a kozeleti paranoiás:Igen, látszik, hogy nem vagy jogász, én értem a választ, te meg nem, ennyi a különbség.

Catoo 2014.09.03. 05:27:37

Állami pénzen, drága hotelekben kefél egy hivatali k@rvát és titkosítja a jelentést, mert a nő hülyére röhögte magát, amikor azt a kis nudlit meglátta, mert a f@szát a nyakán viseli, de azzal az országot b@szogatja milliárdokért!!!

Bocs a vulgarizmusért... de ezt szebben nem lehet leírni....disznókról csak az ő nyelvükön, mert különben nem értik...

NemNick 2014.09.03. 06:42:09

Hagyjátok már ezt a majom gézát. Nem kell eteti, eltakarodik majd az agymosott nagyképűségével egyetemben.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2014.09.03. 07:55:47

**
jók a kommentek
Tetszik, ahogy a magukat értelmiségi liberális demokratáknak tévképzelők, milyen látványosan undorodnak a fideszre szavazó embertársaiktól... hiába... ebből is látszik, hogy ők mennyire toleránsak...
Majd 2018-ban megmutathatjátok elvtársak, mennyien vagytok... Megint XD

zoli_ 2014.09.03. 07:59:25

Angela Merkel meg a Berlinben bérelt lakásának a felét zsebből fizeti, mert a férje is ott lakik vele.( A nem fideszbuzik úgyis értik...)

Vissza! mennyyyyééééé! 2014.09.03. 08:04:31

@Kettes: Arra mondjuk kíváncsi lennék kedves Hálaadó, hogy ha a te ügyvéded eladná a sztoridat a sajtónak, annak örülnél, s ha igen, ha nem, mennyire?
S ezen az alapon már azt is megkérdezném - mert nem találom a TASZ honlapján - hogy hány ügyet/sztorit ad át a TASZ évente a) ügyfél megkérdezésével b) megkérdezése nélkül ilyen-olyan újságírónak? S persze tudjuk, hogy a hitvesi ágyban úgy is minden kiderül, de én nem alacsonyodnék le erre az ortodox hetero, kispolgári szintre. Úgy dirkekte. Mennyi a hekkelt ügyek száma?

Pelso.. 2014.09.03. 08:07:43

@wmiki: Ááááá, nem szabad undorodni embertársainktól. Csekély mértékű sajnálat, az elég.

Fikkentáger 2014.09.03. 08:23:22

@Catoo: Szerintem a lónak ma már ne adj zabot, és a lepedőt se rakd mosásba...

unconnected 2014.09.03. 08:51:47

@Blogger Géza: Ha ezt a 200 milliárdot valóban a közoktatásba tolnák be felállva tapsolnák nekik. Ehelyett az agyament unortodox gazdaságpolitikai agymosást próbálják belőle népszerűsíteni. Én ezt nem nevezném oktatásnak. És közcélnak sem.

Netuddki. 2014.09.03. 09:14:16

"Ez két egymásnak ellentmondó lépés volt. Lázár nyilvánvalóan azért döntött úgy, hogy befizeti a pénzt, hogy így elháríthassa a további kérdezősködést. (Mint a Miniszterelnökség egyik munkatársa közölte velem azokban a napokban: ez mostantól magánpénz, tehát semmi közöm hozzá.)"

Micsoda finom fogalmazás!
Józan paraszti erkölcs szerint ez kábé azzal egyenértékű amikor valaki az üveg wiszkit a kosár helyett a tatyójába rakja és fizetés nélkül akarja elvinni. Aztán amikor a pénztárnál lebuktatja a biztonsági személyzet, nagy kegyesen azt mondja a pénztárosnak, hogy számolja a többihez.
Na, szerintetek mi lesz a sorsa a biztonságinak ezek után ha azt mondja persze, nem történt semmi, a vásárló kifizeti oszt megy a dolgára? Mert szerintem ott helyben kirúgják.
A lopós vásárló meg legközelebb is próbálkozni fog ebben a boltban mert mi történhet? Legfeljebb kifizeti a lopott árut, de ha nem veszik észre(!) akkor meg jó napja volt.

Tanulság? Durván meglopnak bennünket a választott vezetőink. Azért mert megtehetik, és persze főleg azért mert ennyi erkölcs szorult beléjük, ennyit is érnek...

Netuddki. 2014.09.03. 09:19:59

@ob.szerver: "A fidesztudatú hívők döntő többsége nem is értesül az ügyről, a többi meg csak legyint, és egyetlen ember sem lesz közülük, akit ez tántorítana el."

Nem! A "fidesztudatú hívők" még büszkék is a lézerre, hogy mennyire "agyafúrt" és fasza gyerek, hogy nem a saját hanem a közpénzt költi.
Asszem ezzel elmondtam mindent a fideszdrukkerek erkölcsi felfogásáról. A lézerdzsoni szavaival élve ennyi erkölcs szorult beléjük, ennyit is érnek...

Netuddki. 2014.09.03. 09:25:53

@wmiki: Tévedés kispajtás! Nem az emberektől undorodunk, hanem attól amit megengedtek magatoknak. Balfasz fideszesek, fideszes balfaszok!

Hawkins képe helyett meg keress valami más avatart magadnak! Egyszerűen nem érdemled meg, hogy használd a képét.

Netuddki. 2014.09.03. 09:30:27

@tintamin: "Nagyon kínosak lehettek azok a tárgyalások (kivel volt, kivel tárgyalt), ha ennyire kapálózik."

Biztos a tárgyalópartnerét úgy győzi meg a fidesz, hogy fizeti neki a szállástól kezdve a qrvákig mindent. Még az is megeshet, hogy a dzsoni gyerek a seggét is odatartotta, hogy rojtosra qrják. Az arabok nem vetik meg a saját nemet se állítólag. A végén még kiderülne mennyi mindent tesz azért a lézer gyerek, hogy Magyarország egyáltalán kapjon hitelt...

stoppos76 2014.09.03. 09:47:53

@Blogger Géza: "Miért ne költhetne az MNB közcélokra? Az oktatás nem az?"

Talán mert ez az állam és nem az MNB feladata. Tudod, szavazni kell a parlamentben a pénzek elköltéséről, meg ilyen idejétmúlt marhaságok.

Gregegy 2014.09.03. 09:52:55

@Rémbódess: A Királynőt megölni nem kell félnetek jó lesz.

ropile 2014.09.03. 10:23:37

@Rorschach: nézd, a Magyar Nép nagy százalékban a FIDESZ - KDMP koalíciót választotta meg.
Addig, ameddig ez nem változik, nos addig kell türnöd...

A "gond", hogy a bal oldal
a) majdhogy nem alkalmas jelenleg semmire,
b) nincsenek baloldali focihuligánok, akik TVt ostromolnak...
c) a baloldalon több az értelmiségi, mint a tettrekész ember

De hogy őszinte legyek, nem szeretném mégegyszer, hogy szétbasszák politikailag Budapestet, kocsikat gyujtsanak fel, etc...

belekotty 2014.09.03. 10:36:56

@Ballib Cenzúra: Tocsikkal mentegeted Lázárt? Ez téged minősít. :-))

belekotty 2014.09.03. 10:37:38

@ropile: "nézd, a Magyar Nép nagy százalékban a FIDESZ - KDMP koalíciót választotta meg."
Na most ez így nem igaz.

belekotty 2014.09.03. 10:41:56

@objekt678: Fincsi kis bibsizésed megvolt, most sikerült ejakulálnod??

@wmiki: Párolog már a víz miki?

mikerbiker 2014.09.03. 10:53:15

@ropile: Egyetértek,de kiegészítenélek pár dologgal még:

d) a futballhuligánok ( Lázár vezetésével ) együtt sem tudják azt a pénzmennyiséget ellopni, amit egy tetszőlegesen kiválasztott balos politikus az utóbbi 25évben ellopott.

e) Borzasztóan nehéz úgy politizálni az ellenzékből hogy a figyusz (szakítva a korábbi gyakorlattal) próbál némi pénzt a lakosságnak is juttatni.És emiatt a lakosság korében népszerű.

f) Az internetes hírportálok többsége ugyanezt a "foggal körömmel kattintásvadászat" hozzáállást követi.Ez sajnos egészen kicsit sem javít az ujságírói morálon és jelentősen csökkenti a megjelenő cikkek szinvonalát.

A kommenteket olvasgatva(persze nem mindet), nem nagyon láttam senkit, akiben felmerült volna a gondolat hogy: estleg tényleg a titkosszolgálat egy álcázott akciója volt a dologban, csak valami idióta bürokrata elbaszta és benyújtotta a számlát elszámolásra.....a másik idióta meg cseszegetni kezdte a dolgot, a harmadik meg még biztatta is. Ez nem egy opció? Vagy mostanra már teljesen biztos hogy lézer jani külföldre jár kurvázni?

sztd 2014.09.03. 10:55:09

Két észrevételem van:
Egyrészt értem az Origo újságíróit, hogy olyan korrektnek tartják magukat, de egyáltalán nem azok. Az elején pl. simán korrektebb lett volna megírni a cikket, hogy azt hitték, hogy Szíjjártó többet utazik keletre, Martonyi többet megy nyugatra, de lám-lám tévedtek, valójában alig van különbség, mindenki meg mindenhova. Ez is lehetett volna ugyanannyira érdekes, de kevésbé lehet cseszegetni a kormányt, így a cikk megírása elmaradt. Helyette jött egy részlet, ami miatt mégis lehet cseszegetni.
A végén is van egy óvatlan megjegyzés, amiben azt állapítják meg, hogy a Miniszterelnökséget nem kötelezik fellebbezésre, pedig, ha nem akar valamilyen információt kiadni, akkor ez az egyetlen esélyük erre - szóval implicit mégis kötelezik.
Ezekre csak azért hívtam fel a figyelmet, hogy a magát függetlennek gondoló egyén is vegye észre, hogy a gondolatain, és a tények interpretálásán átjön a világnézete, szóval se magát se a közönséget ne nézze hülyének, ha jót akar magának.

A másik észrevételem hasonló. Az Origo is simán tűrte, hogy az akkor még legálisan működő Magyar Gárda adatlapját leszedjék az akkor már Origo tulajdonában lévő iwiw-ről. A helyzet elvi szinten ugyanaz, akinek eszköz van a kezében, és megteheti, az odacsap. (Mellesleg a Facebook is leszedte a Tolvajkergetőket, pedig annak lényegesen több volt a társadalmi haszna, mint a visszássága, szóval még csak azt se mondhatjuk, hogy ez a keleti mentalitás miatt van így.) Ennek csak az a tanulsága, hogy egy bokszoló ne sírjon, ha bevernek neki egyet.
Persze az is a tanulság, hogy vagy komolyan vesszük a sajtószabadságot, vagy a bajnok Lázár János lesz.

Vissza! mennyyyyééééé! 2014.09.03. 11:07:52

@sztd: ehhez csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy eleve skizoid az a szituáció, amikor elindul a reverz szellemi bombázás. Az Origohoz gyakornoknak, alkalmazottnak menni jó. Miért? Biztos állás - hiszen lesz fizu, a háttér az egy multi - vállalati kultúra, az ország vezető hírportálja. Itt dolgozni: végül is menő. Mindenki tudja, hogy a tulaj dolgozik kormánnyal, kormányokkal. Igen, dolgozik politikai és természetesen gazdasági alapon, sőőőőőőőt, gazdaságpolitikai alapon is. Azt még a leghülyébb gyakornok sem hiheti, hogy a Deutsche Telekom és a Német Kormány/Kancellér kapcsolata öööööö felületes. Ez a cég kint van a tőzsdén, az amerikain is, szigorú szabályok és a többi.
Tehát neki kezd fejben osztódni a munkatárs. Kell a sztori. De azzal kellemetlen helyzetbe hozza a tulajdonost, akitől a pénzét kapja. Ja. Hát akkor annak meg a kva anyját! Nehogy már idepofázzon, hogy én mit írok, hogyan, miről és miért! Mi köze hozzá! Független újságírás van!
Figyelj már putyikám! Kiadod a vezérigazgatói míting hanganyagát? A belső ügyekből külsőt csinálsz? Szerinted megteheted? A te fizetésed miből van? A légköri túlmelegedés során felgyülemlett ózonból? Micsoda? Hogy neked ez a dolgod? Aha. És az hol van leírva, hogy nekem az érdekem ellenére kell dolgoztatnom így embereket?

Ha valamelyik nyomorult firkász a saját cégében, a saját portálján azt tapasztalná, hogy piacot bukik az alkalmazottai miatt, akkor mit tenne? Pezsgőt bontana? Éljenezne? Örömmel finanszírozná tovább és tartaná a vakondot, aki kipofáz?

Tanulság: ha a vállalati kultúrában kulturálatlan emberekre kell építeni, ott ne várj se csodát, se nyereséget

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2014.09.03. 11:12:51

Csökkent rezsijű a gázár,
S ebből spórolt annyit Lázár,
Hogy luxushotelben este
Megpihenjen fáradt teste.
:)

Blogger Géza 2014.09.03. 11:23:46

@stoppos76: Az MNB is az állam részére, nem egy privát intézmény.

abrelosojos 2014.09.03. 19:21:00

@ropile: A magyar nép nem nagybetűvel írandó (vö a magyar helyesírás szabályai), akkor sem, ha a pátosztól túlcsorduló lelked úgy érzi.

A fidesz-kdnp-t nem a magyar nép többsége választotta, hanem azok többsége, akik elmentek szavazni. a kettő nem ugyanaz. a balosok balfaszsága tűpontos meghatározás.

az értelmiségi nem spontán ellentéte a tettrekész embernek. a különbség az, hogy az értelmiségiek egy része - a tettrekészek közül is - előbb gondolkozik :-)

stoppos76 2014.09.04. 14:24:14

@Blogger Géza: Ez marhára nem érv semmire. Megvan a maga feladata, ahogy a kormánynak is. Az MNB-nek semmi köze az oktatáshoz, nem az ő tetrülete. Pont ha privát intézmény lenne, akkor költhetne oktatásra, meg amire akarna, de így a mi pénzünket költi faszságokra.

stoppos76 2014.09.04. 14:27:13

@Blogger Géza:
De esetleg az alkotmánybíróság elkezdhetne tömegközlekedést fejleszteni, hisz az is az állam része. Vagy a köztársasági elnöki hivatal megcsinálhatná a lejárt személyimet.

emberbarát 2014.09.07. 09:17:29

@Blogger Géza: Téged nem zavar,ha Lázár a te pénzeden(is)viszi Demcsákot lepedőt gyűrni Európa luxushoteljeibe? Én a legnagyobb szemétségek egyikének tartom és követelem a közéletből való eltávolítását!
süti beállítások módosítása