HTML

A Transparency International Magyarország blogja

Az a célunk, hogy Magyarországon csökkenjen a korrupció mértéke, a közhatalmi döntéshozatal és a közpénzek elköltése átlátható és számonkérhető legyen, a közérdekű adatok pedig könnyen hozzáférhetőek. Ezért küzdünk. Bátran. A korrupció ellen.

Támogassa a korrupció elleni küzdelmünket!

fb_1szazalek_2015.jpg

Impresszum

Kiadó: Transparency International Magyarország Alapítvány
Székhely: 1055 Budapest, Falk Miksa u. 30.
Kiadásért felelős személy: Szabó Dániel

A történet vége

Az információszabadságról szóló törvény ma elfogadott módosítása után  a kormány és önkormányzatok gyakorlatilag bármilyen esetben titokban tarthatják, mire költik a közpénzt. Ez a törvény ellentmond az alapvető erkölcsi  normáknak, és ellentmond a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium által koordinált antikorrupciós kormányprogram alapelveinek is.

Ez az új szabályozás hiteltelenné tesz minden más kormányzati antikorrupciós intézkedést, ezért az atlatszo.hu, a Budapest Intézet, a K-monitor, a Társaság a Szabadságjogokért és a Transparency International úgy döntött, hogy befejezi a közös munkát a minisztériummal, és kilép a tárca által szervezett munkacsoportokból.

A Transparency International továbbra is el akarja érni, hogy a kormány teremtse meg az alapjait a korrupciómentes Magyarországnak.  Felesleges, közös látszatmunkához azonban nem adhatjuk a nevünket.

Ahogy eddig is, ezután is küzdünk- sőt még elszántabbak lettünk. A sajtóban, a közéletben, a jogsegélyszolgálatunk segítségével mutatjuk meg, hogy mindig van alternatíva.

Navracsics Tibornak írt levél itt olvasható!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://korrupcio.blog.hu/api/trackback/id/tr635255915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Moulder 2013.05.06. 09:24:20

És akkor mi van, ha a TI befejezi a közös munkát?
A közös munka már elvégeztetett. Pártunk most már azt csinál amit akar. Megnyugtatok mindenkit, hogy meg is csinálja amit akar. A népek meg vevők rá.
Hiszen van rezsicsökkentés.
Egy kicsit még odafigyelnek a látszatra, de attól tartok, hogy csakis és kizárólag választásmatematikai okokból.
Meg vagyok róla győződve, hogy folyamatosan számolják, hogy mit tehetnek meg és mit nem. Nem hiszem, hogy a kardjukba dőlnek, mert a TI befejezi a közös munkát. Sőt.
A gyursánferensz idejében a TI segítségére is szükségük volt ahhoz, hogy a zemberek lássák a rendszer aljasságát, korruptságát. Abban az időben még a Hírtv-ben is beszélgettek a TI-vel. És most?

gyurcsányferenszmonnyolle

Megfigyelo 2013.07.31. 08:44:55

Van még valaki, aki azt hiszi, hogy itt komolyanvehető választások lesznek?! Oh santa simplicitas! (Husz János)
süti beállítások módosítása