HTML

A Transparency International Magyarország blogja

Az a célunk, hogy Magyarországon csökkenjen a korrupció mértéke, a közhatalmi döntéshozatal és a közpénzek elköltése átlátható és számonkérhető legyen, a közérdekű adatok pedig könnyen hozzáférhetőek. Ezért küzdünk. Bátran. A korrupció ellen.

Támogassa a korrupció elleni küzdelmünket!

fb_1szazalek_2015.jpg

Impresszum

Kiadó: Transparency International Magyarország Alapítvány
Székhely: 1055 Budapest, Falk Miksa u. 30.
Kiadásért felelős személy: Szabó Dániel

Dedikálj egy bankjegyet! - Parlamenti képviselőkkel

A “Dedikálj egy bankjegyet” adománygyűjtő akciónk keretében a Parlamentbe is elmentünk. Több képviselő lelkesen adakozott, de volt, aki hezitált. Rogán Antal aláírt bankjegyére még várnunk kell… A videóban elmondja, miért! ‪#‎dedikalj‬ Rendezvényeinken személyesen, honlapunkon virtuálisan te is dedikálhatsz nekünk – bátran, a korrupció ellen. https://transparency.hu/dedikalj/

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://korrupcio.blog.hu/api/trackback/id/tr47211533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

olahj65 2015.02.24. 15:16:07

Ez egy elég hülye kampány 2 okból is:

- Aki összefirkál, aláír egy bankjegyet az bűncselekményt követ el, ha jól tudom. Szándékosan megrongálja a Magyar Állam tulajdonát. Első adandó alkalommal, amikor ez a bankjegy postára vagy bankba kerül, azt be kell vonni, később megsemmisítik, majd az adófizetők pénzén cserélik.
- A kamerák előtti tarhálás engem arra emlékeztet, amikor valós vagy nem valós koldusok a kereszteződésben tarhálnak egy cigit vagy pár forintot erőszakosan!

A kampány céljával egyébként nagyon egyetértek, de a módszert elég gusztustalannak tartom, szerintem nem méltó a Transparency International stílusához, szellemiségéhez. Persze nem lepődtem meg azon, hogy a nyíltan korrupt képviselők tértek ki legyorsabban a kérés elől, hogy támogassák a korrupció elleni küzdelmet, de ez akkor is eléggé gázos egy tiltakozási forma... szerintem...

Transparency 2015.02.24. 16:17:26

@olahj65: A bankjegyre egy könnyen eltávolítható áttetsző matricát ragasztunk, és arra kerülnek rá az üzenetek. Arra mindenképpen figyeltünk, hogy ne rongáljunk bankjegyeket. A módszerről hamarosan részletesebben is tájékoztatunk mindenkit!

olahj65 2015.02.24. 16:25:43

@Transparency: Na úgy az első pont OK, de a második még mindíg elég agresszívnak tűnik nekem. Mondjuk az is igaz, hogy a magyar politikai korrupció is elég agresszív: mindenki látja, de bennük nincs semmi szégyenérzet. Sőt!

Sok sikert a munkátokhoz!

antirandom 2015.09.24. 00:01:40

Nincs lehetőség normális életre, ha a pártok szónokai is eltitkolják, elhallgatják a magyar nép elől a szennyezett ivóvízzel és mérgező kálisóval műtrágyázással és-ételízesítéssel folytatott alábbi "migráns arányos" életrövidítést és ivartalanítást:

A MAGYAR NÉPNEK NINCS ESÉLYE NORMÁLIS ÉLETRE, HA A PÁRTOK TITKOLJÁK AZ ÉLET- RÖVIDÍTÉSSEL ÉS IVARTALANÍTÁSSAL VALÓ „ÜZLETSZERŰ NÉPCSERE” BIZONYÍTÉKAIT!

Budapest, 20105. 09. 23. Sydo Tejfalussy András Béla Ferenc (1-420415-0215) www-tejfalussy-com
Iratjel: antirasszizmus-partinfos-150923
süti beállítások módosítása