HTML

A Transparency International Magyarország blogja

Az a célunk, hogy Magyarországon csökkenjen a korrupció mértéke, a közhatalmi döntéshozatal és a közpénzek elköltése átlátható és számonkérhető legyen, a közérdekű adatok pedig könnyen hozzáférhetőek. Ezért küzdünk. Bátran. A korrupció ellen.

Támogassa a korrupció elleni küzdelmünket!

fb_1szazalek_2015.jpg

Facebook

Impresszum

Kiadó: Transparency International Magyarország Alapítvány
Székhely: 1055 Budapest, Falk Miksa u. 30.
Kiadásért felelős személy: Szabó Dániel

Simonka-ügy: keresik a felelőst 20-06-24

Az államkincstárnak 40 napja lett volna arra, hogy bejelentse a felszámolónak, hogy több mint egymilliárd forintot követel vissza a súlyos korrupciós bűncselekményekkel vádolt Simonka György fizetésképtelenné vált cégétől. A kincstár valamiért kicsúszott a határidőből, ezért a pénzét csak akkor kaphatja vissza, ha az összes többi, határidőben bejelentett pénzkövetelést kifizették. Feltéve persze, hogy marad még pénz a cégben, ugyanis a többi hitelező (például az MKB Bank és az Unicredit Bank) is tetemes összegeket vár vissza. Erre a milliárdra tehát nagyjából keresztet lehet vetni. De miért késte le a kincstár a határidőt? Egyszerű emberi mulasztás okozta a késlekedést? Ez ugyan bármelyikünkkel előfordulhat, de állami szerv esetében azért ez is kínos lenne. Vagy netán valami tudatos félrenézés húzódik a háttérben? A tisztánlátás érdekében a Transparency International Magyarország újabb közérdekű adatigényléssel fordult a Magyar Államkincstárhoz. Ennek eredményéről és az ügy további fejleményeiről természetesen tájékoztatni fogjuk kedves Olvasóinkat.

0 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://korrupcio.blog.hu/api/trackback/id/tr8915960342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.