HTML

A Transparency International Magyarország blogja

Az a célunk, hogy Magyarországon csökkenjen a korrupció mértéke, a közhatalmi döntéshozatal és a közpénzek elköltése átlátható és számonkérhető legyen, a közérdekű adatok pedig könnyen hozzáférhetőek. Ezért küzdünk. Bátran. A korrupció ellen.

Támogassa a korrupció elleni küzdelmünket!

fb_1szazalek_2015.jpg

Impresszum

Kiadó: Transparency International Magyarország Alapítvány
Székhely: 1055 Budapest, Falk Miksa u. 30.
Kiadásért felelős személy: Szabó Dániel

Egy kapcsolat kronológiája, avagy mi történt eddig a KEHI és a TI között…

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) június 19-én tájékoztatott arról, hogy a TI-ra is kiterjed „az EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmusok intézményrendszerének és a Finanszírozási Mechanizmusokból juttatott támogatások felhasználásának ellenőrzése”.

Megtudtuk, hogy a KEHI vizsgálni fogja a Norvég Civil Támogatási Alapból finanszírozott projektjeinket. A KEHI e vizsgálatra vonatkozó hatáskörét kérdésesnek, magát az eljárást pedig alapjog ellenesnek tartottuk, erre vonatkozó aggályainkat a KEHI tudtára hoztuk. Bár a KEHI nem oszlatta el az aggályainkat, mégis alávetettük magunkat a vizsgálatnak, hiszen nincsen semmi titkolnivalónk. Éppen ezért minden dokumentumot, amit átadtunk a KEHI-nek, egyszersmind nyilvánosságra is hoztunk.

Ugyanakkor az ombudsmanhoz is fordultunk, akit arra kértünk, hogy vizsgálja ki a KEHI tevékenységét, meg terjessze az ügyet az Alkotmánybíróság elé. Tegnap érkezett meg az ombudsman válasza és a Lázár Jánosnak, a Miniszterelnökséget vezető miniszternek írt levele. Azt már tudjuk, hogy az ombudsman nem vizsgálja sem a KEHI-t, sem a Miniszterelnökséget, meg az Alkotmánybírósághoz sem fordul. Ezért megkértük az ombudsmant, fejtse ki részletesen és tételesen, miért ennyire tartózkodó.

video_atv_ligeti.jpg

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://korrupcio.blog.hu/api/trackback/id/tr526556117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lopkovitz Lajosné 2014.08.19. 13:23:56

Miért nem számolják fel? a kb:15-20 éve működő Veszprémi Nemzetközi számítógépes bűnszervezetet ( Kábítószer hálózat) Állami vezetők és, a hatósági szervek irányításával végzik mocskos munkájukat! Ártatlan kiskorú gyermekeket tesznek tönkre tehetetlenül küzdenek, az életükért. A legaljasabb munkát végzik a földön a hatalom emberei! miután beetetik a gyerekeket, xex-re, és fajtalankodásra is rá kényszerítik őket. Perverz férfiak igényeit kell kielégíteniük a kín szenvedés közepette. Dolgoztatják zsarolják hitelekbe kényszerítik az életük árán szerzett haszonból a hatósági szervek beépített emberei osztoznak! Ezért tusolják el, az ügyet, hosszú évek óta, az aljas rendőr bűnözők. Ezek ellen senki sem tesz? a világon sem létezik ilyen aljasság amit ebben, az országban végeznek a hatósági szervek!

igazmondo-55.blog.hu
süti beállítások módosítása