HTML

A Transparency International Magyarország blogja

Az a célunk, hogy Magyarországon csökkenjen a korrupció mértéke, a közhatalmi döntéshozatal és a közpénzek elköltése átlátható és számonkérhető legyen, a közérdekű adatok pedig könnyen hozzáférhetőek. Ezért küzdünk. Bátran. A korrupció ellen.

Támogassa a korrupció elleni küzdelmünket!

fb_1szazalek_2015.jpg

Impresszum

Kiadó: Transparency International Magyarország Alapítvány
Székhely: 1055 Budapest, Falk Miksa u. 30.
Kiadásért felelős személy: Szabó Dániel

A közérdekű bejelentőt megvédeni nem kell félnetek jó lesz

Horváth András, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) dolgozója kiállt a nyilvánosság elé és elmondta, hogy az adóhatóság hanyagsága, az illetékesek felkészületlensége, illetve a szándékos félrenézés évente sok száz milliárd forintnyi adó elcsalását eredményezi. Amennyiben az állítások igaznak bizonyulnak, akkor ez Magyarország legnagyobb, közérdekű bejelentő által feltárt korrupciós botránya. Ezért megdöbbenve vettük tudomásul, hogy a NAV-nak mindössze 48 óra elegendő volt ahhoz, hogy kivizsgálja a súlyos állításokat és megállapítsa: Horváth András alaptalanul vádaskodik, hiszen nem történt jogszabálysértés, senki nem mulasztott és minden a legnagyobb rendben van.
 
Felháborítónak tartjuk, hogy a kormány, amely annyira elkötelezett a közérdekű bejelentők iránt, hogy nemrég törvényt is alkotott a védelmükről, feljelentéssel vegzálja az adóellenőrt és a kirúgása is csak azért maradt el, mert már felmondott.  Pedig e törvény értelmében tilos a dolgozót kirúgni vagy más hátrányt okozni neki azért, mert korrupciót vagy visszaélést hoz nyilvánosságra.
 
A Transparency International nem tudja, hogy igazak-e és ami nem kevésbé fontos, bizonyíthatóak-e a Horváth András által mondottak. Azt azonban tudjuk, hogy a NAV elhamarkodott vizsgálata és sommás kijelentései nem visznek közelebb az igazság kiderítéséhez.
 
Ezért azt várjuk az ügyészségtől, hogy kezelje a helyén az ügyet, és ne úgy járjon el, ahogyan a NAV tette. Alaposan vizsgálják ki, mit tett, és mulasztott-e a Nemzeti Adó- és Vámhivatal az ország költségvetése szempontjából létfontosságú adók beszedése során.

16 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://korrupcio.blog.hu/api/trackback/id/tr945632857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Stabilo 2013.11.14. 15:56:30

Azzal egyetértek, hogy nagyon hamar lezavarták ezt a belső vizsgálatot és hogy itt biztos van valami, de egy kicsit már attól is ki van a hócipőm, hogy ilyen "Transparency International" nevű szervezetek akarják itt állandóan osztani az észt...

madarasi.abel 2013.11.14. 16:24:36

Egyetértek a cikkel.
Köszönöm a Transparency International szervezetnek, hogy megfogalmazta a fentieket.

komplikato 2013.11.14. 16:30:05

" a NAV-nak mindössze 48 óra elegendő volt" - Szombat és vasárnap! :D

komplikato 2013.11.14. 16:31:44

@Stabilo: Konkrétan melyik részével nem értesz egyet a leírtaknak?

Ben Franklin 2013.11.14. 16:54:56

1) Horváth nyilatkozata az Indexnek nem közérdekü bejelentés. Lehet hogy tett ilyet is, erről semmit nem tudni. Terhelő konkrét információkat az Indexnek nem mondott. Ezek után milyen vizsgálatot várt? Előáll, hogy mindenki lopcsalhazudik és ezért egy több 10000 emberből álló rendszer csak vele kéne foglalkozzon?

Dr. Bélus___ 2013.11.14. 16:56:07

@komplikato: Én a "Transparency International" résszel. A többi OK, viszont hála a hosszas kemény munkának ez a szervezet elérte, hogy feltételes reflexként hányinger kerülgessen ha csak meghallom a nevét. Tudod úgy vagyok ezzel, mint pl. Gyurcsánnyal: az is mond néha értelmes dolgokat, de az egész ténykedését figyelembe véve engem inkább semmiben ne képviseljen. Akkor se, ha éppen igaza van (vagy legalábbis egyetértünk).

Ben Franklin 2013.11.14. 17:02:49

@Dr. Bélus___: Kb. annyit a komolyságáról a TI-nek, hogy itt a posztban linkelik a közérdekü bejelentő védelméről szóló tv-t, úgyhogy 1 pillanat alatt kiderül hogy Horváth nem közérdekü bejelentő.

komplikato 2013.11.14. 17:07:39

@Dr. Bélus___: Mit is tett vagy tehetett ez a szervezet amiért neked vagy másnak utálnia kell? :D
Mi olyat tehet egy korrupció ellenes szervezet amiért utálni kell és lehet?
Tényleg érdekelne.

Stabilo 2013.11.14. 17:19:16

@komplikato: A cikkel nincs bajom, de ezzel a sok 4-5 taggal rendelkező, ki tudja honnan pénzhez jutó szervezetekkel már igen.
Reflexből nem hiszek már nekik, úgy vagyok velük mint a legtöbb szórólappal a postaládában, el sem olvasva kidobom.

_most_ 2013.11.14. 18:11:21

@Stabilo: nem tudom, ők legalább tesznek valamit a korrupció ellen, szemben mondjuk veled.

_most_ 2013.11.14. 18:22:56

@Ben Franklin: például felhívják a figyelmet a korrupciós ügyekre, amit persze tudom, hogy a magadfajta fideszbirkák szerint csakis politikai támadás lehet, hisz a fidesz megszüntette a korrupciót :D

Ben Franklin 2013.11.14. 18:30:28

@_most_: Mint ahogy te is felhívod?

Tudsz vmi ügyet amit a hatóság kivizsgált és a TI-nek igaza lett?

Lopkovitz Lajosné 2014.08.19. 12:45:52

Nemzetközi számítógépes bűnszervezet (kábítószer hálózat) az objektum Veszprém! Hatósági szervek közreműködésével országos szinten. A hatalom emberei nyomozás nélkül lezárták eltusolták ezt a súlyos bűnügyet. Nyolc hatósági szerv segítségét kértem ez ügyben minden esetben, az általam felküldött adatokat információkat bizonyítékokat ( ami mind a bűnszervezettől származott!) szándékosan egyetértésben vissza juttatták a rendőr bűnözők kezébe! Egyetlen hatósági szerv ellenük nem tesz! nem törődve, az áldozattá vált kiskorú gyermekek életével kiket önhibájukon kívül csapdájukba csalnak a pénzkereset reményével. Korrupció! Szín tiszta igazság amire bizonyíték a Polyigraph vizsgálatom személyi jogok miatt a hatósági szervek nem feltüntethetőek. Ők védve vannak minden oldalról engem pusztítanak a családommal együtt, azzal senki sem törődik. igazmondo-55.blog.hu hatalommal való visszaélés vaneszka
süti beállítások módosítása